Μια ιδιαίτερα συγκινητική δράση, που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και την αφοσίωση της συνοδού του Κωνσταντίνου Κοντού, Ευτυχίας Λεωνίδου, στάθηκε η αφορμή για να ενωθούν οι φωνές των συμμαθητών του σε μια όμορφη γιορτή αποδοχής, στήριξης και συνεργασίας.
Η πρωτοβουλία της αγκαλιάστηκε από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα Β’, αλλά και από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι στήριξαν με θέρμη τη δράση.Η Ευτυχία Λεωνίδου, συνοδός του μικρού Κωνσταντίνου Κόντου τα τελευταία τρία χρόνια, θέλησε να βρει έναν ξεχωριστό τρόπο για να τον ενθαρρύνει να εξασκηθεί στη γραφή με μολύβι, όπου ο μικρός μαχητής κατάφερε να δημιουργήσει γραμμή και καμπύλη.

Ως μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό, καταφέρνει καθημερινά, όπως τόνισε η μητέρα του Κωνσταντίνου, Σουζάνα, να τον στηρίζει και να τον αγαπά με τον ίδιο τρόπο που αγαπά το δικό της παιδί. Η κα Σουζάνα νοιώθει ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση της συνοδού του παιδιού της εκφράζοντας αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπο της.

Ο μικρός Κωνσταντίνου μαζί με τη σύνοδο του Ευγενία η οποία έγραψε το τραγούδι Κύμα, Κύμα θάλασσα, Κύμα και γραμμή, κύμα, κύμα θάλασσα, Σ’ αγαπώ πολύ
Η σύνοδος του μικρού Κωνσταντίνου, δημιούργησε ένα απλό αλλά γεμάτο νόημα τραγούδι, με στόχο να κάνει τη διαδικασία της μάθησης πιο ευχάριστη και πιο προσιτή. Το τραγούδι, όμως, δεν έμεινε μόνο μεταξύ τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε από ολόκληρο το σχολείο. Όλα τα παιδιά τραγούδησαν μαζί, μετατρέποντας τη στιγμή σε μια γιορτή αποδοχής, στήριξης και συνεργασίας.
Η δράση αυτή δεν ήταν απλώς μια σχολική δραστηριότητα. Ήταν μια υπενθύμιση ότι η εκπαίδευση δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και κατανόηση, ενσυναίσθηση και πραγματικό ενδιαφέρον για το παιδί που έχεις απέναντί σου. Όταν οι εκπαιδευτικοί και οι συνοδοί λειτουργούν με καρδιά, μπορούν να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να βοηθούν κάθε παιδί να προχωρά με τον δικό του ρυθμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


