Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαψεύδοντας τις φήμες συγκεκριμένο ερμηνευτή να είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το 2026.
Το ΡΙΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τον καλλιτέχνη ή το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, ζητώντας παράλληλα να αποφεύγονται οι εικασίες που προκαλούν σύγχυση στο κοινό. Λίγη ώρα μετά τη διάψευση, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου απάντησε μέσα από την εκπομπή «Happy Day», σχολιάζοντας το ζήτημα με σαφή αλλά και συναισθηματικό τρόπο: «Η Κύπρος έχει τόσα ταλέντα. Γιατί κοιτάζουμε συνέχεια εκτός χώρας για τραγουδιστές; Έχουμε γίνει γραφείο ενοικιάσεως τραγουδιστών. Αυτό δεν είναι επιλογή, είναι αποξένωση».

Παρά το ότι δεν επιβεβαίωσε καμία πρόθεση συμμετοχής του, ο γνωστός καλλιτέχνης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της στήριξης των Κυπρίων καλλιτεχνών, αναφερόμενος με σεβασμό στην Josephine, το όνομα της οποίας είχε επίσης ακουστεί για τη Eurovision: «Δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά για την Josephine. Είναι μία εξαιρετική επαγγελματίας, με λάμψη. Όμως η Κύπρος, που έβγαλε την Άννα Βίσση, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, την Αλέξια… δεν δικαιούται να δει έναν Κύπριο να κρατά τη σημαία της εκεί;»

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες –μεταξύ αυτών και ο ίδιος– θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη σκηνή της Eurovision, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία: «Ευτυχώς που μας δίνετε φωνή. Έχω μιλήσει με πολλούς που θα ήθελαν να στείλουν τραγούδι για την Ελλάδα. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα». Η συζήτηση γύρω από το ποιος θα σηκώσει φέτος τη σημαία της Κύπρου φαίνεται να ξεκινά νωρίς — και, όπως κάθε χρόνο, υπόσχεται να φέρει… ένταση, πάθος και πολλή μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: