EMIΛΙΑ ΖΙΝΓΚΑΣ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΠΡΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Την κορυφαία διεθνή επιτυχία της συμμετοχής της, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σημείωσε η κορυφαία αθλήτρια Παγοδρομίας, Εμιλία Ζίνγκας. Για πρώτη φορά στην ιστορία των παγοδρομιών, αθλήτρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος.

Την πολύτιμη πρόκριση πέτυχε η αθλήτρια Εμιλία Ζίνγκας, στον διεθνή αγώνα Challenge Cup που διεξήχθη στη Χάγη από 25-28 Φεβρουαρίου 2021. Η αθλήτρια κατάφερε να μπει στα μετάλλια, παίρνοντας την τιμητική τρίτη θέση, με συνολική βαθμολογία 171.30.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, διανύει μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους αγώνες είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και για τους Πανευρωπαϊκούς του 2021, οι οποίοι όμως τελικά αναβλήθηκαν λόγω της Covid-19. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά σε διεθνείς αγώνες η Εμιλία Ζίνγκας, αφού προηγουμένως κατέκτησε τη 2η θέση στο 14ο Santa Claus Cup, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 26-29 Νοεμβρίου 2020.



Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 22-28 Μαρτίου 2021. Παράλληλα, θα αποτελέσει προκριματικό αγώνα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. 

 «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από τις προσπάθειες των αθλητών/τριών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς συναντήσεις, καταφέρνοντας να πετύχουν αξιόλογα αποτελέσματα, παρόλες τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση προς τους αθλητές/τριες, και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών σε διεθνείς αγώνες. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ εφικτό τον στόχο να δούμε αθλητή των παγοδρομιών στους επόμενους Αγώνες του χρόνου στο Πεκίνο» ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, Τάκης Γεωργίου.



Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με τη σειρά της συνεχάρη την Εμιλία Ζίνγκας για τη σημαντική της επιτυχία όπως και την Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών για το έργο που επιτελεί. Ευχήθηκε, παράλληλα, καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όπως επιτευχθεί ο υψηλός στόχος της πρόκρισης στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Hot this week

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και οι δηλώσεις των ειδικών

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο κατά τους...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ: Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο της ελευθερίας

Από τα 27 χρόνια στη φυλακή μέχρι την Προεδρία...

Topics

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Ο Κύπριος σχεδιαστής που ταξιδεύει την κυπριακή δημιουργία στην Indonesia Fashion Week 2026

Ο Κύπριος σχεδιαστής Μιχάλης Παντελίδης συμμετέχει στην Indonesia Fashion...

Related Articles

Popular Categories