Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
8.8 C
Cyprus

EΛΛΑΔΑ: 95 νέοι θάνατοι, 10.985 τα νέα κρούσματα 551 διασωληνωμένοι

Στα 10.985 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενώ καταγράφηκαν 95 νέοι θάνατοι. Την ίδια ώρα, 551 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10.985 , εκ των οποίων 57 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.047.849 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 383 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.500 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 95, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.094 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 551 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 428 (77.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (22.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.088 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 405 (ημερήσια μεταβολή -15.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).





Hot this week

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ: Μονοδρομήσεις για πιο ασφαλή κυκλοφορία-Που πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρά σε μονοδρομήσεις σε τμήματα του...

ΠΑΦΟΣ: Μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών – 12 επαναπατρίστηκαν άμεσα

Σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα στην Πάφο, η...

«ΑΝΑΖΩ»: Η δεύτερη ευκαιρία που μετατρέπεται σε δράση-Νέο φιλανθρωπικό σωματείο

Η Ίδρυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΑΝΑΖΩ», ενός φορέα που...

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ: Στο «Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου και Έγκωμης – Πολυδύναμο Κέντρο»

Το Ίδρυμα «Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου και...

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Κατάθεση στο ΤΑΕ για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο εν αργία Δήμαρχος...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών – 12 επαναπατρίστηκαν άμεσα

Σε αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα στην Πάφο, η...

«ΑΝΑΖΩ»: Η δεύτερη ευκαιρία που μετατρέπεται σε δράση-Νέο φιλανθρωπικό σωματείο

Η Ίδρυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΑΝΑΖΩ», ενός φορέα που...

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Κατάθεση στο ΤΑΕ για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο εν αργία Δήμαρχος...

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: Το «Under the Lights of Love» με τη στήριξη της Lidl Κύπρου

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το επετειακό φιλανθρωπικό δείπνο αγάπης «Under...

Related Articles

Popular Categories