Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
10.8 C
Cyprus

BYRON: Η κακοκαιρία φτάνει στην Κύπρο με σκόνη και πιθανό χιονόνερο στα ορεινά

- Advertisement -

Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία BYRON αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ατμόσφαιρα θα παρουσιάζει κατά διαστήματα αυξημένη σκόνη, ενώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο, ιδιαίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αλλαγή καιρικού σκηνικού, με συννεφιά, βροχές, πιθανές καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα επεκτείνεται και προς την περιοχή μας.Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει το Σάββατο πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΝΙΟΣ: Η τέχνη του ζωντανεύει στην έκθεση-δημοπρασία του Παραλιμνίου

Με πάνω από 25 ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τη μουσική

Ο Χρίστος Τελεβάντος θα εμφανιστεί στη σκηνή του Nicosia...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Το φωτογραφικό άλμπουμ του Προέδρου με παιδιά στο Κίεβο που έζησαν την αιχμαλωσία-(Φώτο)

Στο Κίεβο, ανάμεσα σε συναντήσεις και επίσημες επαφές, υπήρξε...

BYRON: Η Αττική «κατεβάζει ρολά» λόγω κακοκαιρίας -Το χάος στους δρόμους σε ζωντανές εικόνες από το διαδίκτυο-(Βίντεο)

Η κακοκαιρία Byron μεταμόρφωσε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας...

«Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ»: Η τελευταία θεατρική δουλειά της Λούλας Αναγνωστάκη στο ΘΟΚ

Το τελευταίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, γραμμένο το 2003,...

Topics

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τη μουσική

Ο Χρίστος Τελεβάντος θα εμφανιστεί στη σκηνή του Nicosia...

«Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ»: Η τελευταία θεατρική δουλειά της Λούλας Αναγνωστάκη στο ΘΟΚ

Το τελευταίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, γραμμένο το 2003,...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νέες απάτες μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου-Προστατέψτε τα χρήματά σας

Το τελευταίο διάστημα, επιτήδειοι παριστάνουν τραπεζικούς υπαλλήλους και εξαπατούν...

KOA: «Οι γυμναστές έδρασαν άμεσα και ορθά»-Ανακοίνωση για το περιστατικό στην πισίνα

Άμεσα λειτούργησαν οι γυμναστές και το προσωπικό του προγράμματος...

Related Articles

Popular Categories