Κυριακή, 1 Μαρτίου, 2026
8.6 C
Cyprus

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Νέες απάτες μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου-Προστατέψτε τα χρήματά σας

Το τελευταίο διάστημα, επιτήδειοι παριστάνουν τραπεζικούς υπαλλήλους και εξαπατούν πολίτες, προσπαθώντας να αποσπάσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία. Η Αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς καταγράφηκαν νέες προσπάθειες απάτης που στοχεύουν στην κλοπή χρημάτων.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικά, παρουσιάζονται ως τραπεζικοί υπάλληλοι και ισχυρίζονται ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών είναι «απενεργοποιημένοι». Στη συνέχεια ζητούν τηλεφωνικά στοιχεία των λογαριασμών, υποτίθεται για να τους «ενεργοποιήσουν ξανά».

Σε άλλες περιπτώσεις, στέλνονται μηνύματα σε άτομα που πωλούν αντικείμενα σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι απατεώνες πείθουν τους πωλητές ότι θέλουν να αγοράσουν τα αντικείμενα και τους αποστέλλουν διαδικτυακό σύνδεσμο για δήθεν πληρωμή, με σκοπό να καταχωρήσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι απάτες. Η Αστυνομία συνιστά να μην παρέχετε ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου ή συνδέσμων που δεν είναι επίσημοι. Τέτοιες επικοινωνίες είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση και την κλοπή χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Η μνήμη των 57 δεν τιμάται από τον καναπέ-Η παρουσία ήταν ουσιαστική-(Bίντεο)

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η Πλατεία...

ΙΡΑΝ–ΙΣΡΑΗΛ: 24ωρη ενημέρωση διεθνώς – Σταθερή η καθημερινότητα στην Κύπρο-(Live)

Η ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ βρίσκεται στο...

Topics

ΚΑΙΡΟΣ: Ανάψτε το τζάκι – Κρύο σκηνικό με ψυχρές «ανάσες» και λίγα χιόνια στα ορεινά

Χειμωνιάτικο το σκηνικό, με τον καιρό να διατηρείται κυρίως...

ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ: Σενάρια πολυήμερης σύγκρουσης μετά τα πλήγματα και σε εθνικό συναγερμό η χώρα-(Βίντεο)

Για ενδεχόμενο πολυήμερης σύγκρουσης κάνουν λόγο τα διεθνή ειδησεογραφικά...

Related Articles

Popular Categories