AΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Και επίσημα νέοι Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας 2022-Τιμήθηκαν οι πρώτες πρέσβειρες (Φώτο)

Διορίστηκαν σήμερα οι νέοι Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας για το 2022, Αλέξης Δημητρίου και Μιχάλης Σοφοκλέους, ενώ στην εκδήλωση βραβεύθηκαν και οι πρώτες Πρέσβειρες, Ραφαέλα Μιλτιάδους και Μαρίνα Κυριάκου.

Τα βραβεία απένειμαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας των δύο Πρεσβειρών και της ανάληψης των καθηκόντων από τους Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας 2022 κ.κ. Αλέξη Δημητρίου και Μιχάλη Σοφοκλέους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στυλιανός Παπαθεοδώρου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και τα μέλη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Κοινός στόχος, είναι η μείωση των οδικών θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών κατά 50% μέχρι το 2030. Να επισημανθεί, ότι οι οδικές συγκρούσεις αποτελούν παγκόσμια την πρώτη αιτία θανάτου ειδικά για άτομα μέχρι 29 ετών, ενώ την ίδια ώρα να συνιστούν βασική αιτία πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών και μόνιμων αναπηριών για εκατομμύρια ανθρώπους ανά το παγκόσμιο, στόχος του θεσμού του Πρεσβευτή Οδικής Ασφάλειας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα οδικής ασφάλειας και η ανάπτυξη ορθής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο.

Οι πρώτες Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκστρατείες, με ενημερωτικά σποτ, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και στην υλοποίηση δραστηριοτήτων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των φοιτητών και άλλων συνόλων. Σχετικό βίντεο από τις δράσεις των Πρεσβειρών είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://we.tl/t-POIWhHiDji.

Ευχαριστώντας τους Υπουργούς Μεταφορών και Δικαιοσύνης που τους έδωσαν την ευκαιρία να είναι οι πρώτες Πρέσβειρες Οδικής Ασφάλειας στην Κύπρο, οι κυρίες Μαρίνα Κυριάκου και Ραφαέλα Μιλτιάδους αναφέρθηκαν στο όραμά τους για δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, όπου όλα τα άτομα, πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί μηχανοκίνητων, άτομα σε τροχοκάθισμα, θα έχουν διακινούνται με ασφάλεια.

«Μετά το ατύχημα που είχα, έθεσα ως στόχο μου, είπε η Ραφαέλα, να βοηθήσω και να προσφέρω με όποιο τρόπο ήταν δυνατό, ώστε καμία άλλη οικογένεια να μην νοιώσει την αβεβαιότητα που έπεται μιας οδικής σύγκρουσης. «Αυτό που χρειάζεται για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και κουλτούρας, είναι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, σε επίπεδο Πολιτείας, νομοθετικού πλαισίου, δημόσιων έργων και σχεδιασμού ενός ολιστικού νέου οδικού δικτύου, το οποίο θα αγκαλιάζει όλους τους χρήστες».

Από πλευρά της η Μαρίνα Κυριάκου ανέφερε ότι «Στόχος μου ήταν να ευαισθητοποιήσω, να δείξω στους οδηγούς πώς μπορούν να αντιλαμβάνονται τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, τους ποδηλάτες, τους πεζούς, ένα παιδάκι, έναν ηλικιωμένο. Δεν έχει σημασία εάν κάποιος έχει ένα ποδήλατο των 200 ευρώ ή ένα αυτοκίνητο των 200.000 ευρώ. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να διακινούμαστε με ασφάλεια». Μετέφερε δε την πρόθεση τόσο της ίδιας όσο και της Ραφαέλας να συνεχίσουν από κοινού με τους νέους Πρεσβευτές την προσπάθεια.

Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Μήνυμα εγρήγορσης και προσωπικής ευθύνης

Με κλίμα κατάνυξης συνεχίζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, με τη...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με απογευματινές καταιγίδες-Με ανοιξιάτικες «εκπλήξεις» ο καιρός

Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, ωστόσο από το...

ΑΛΜΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Παπαδάκης εν μέσω σκιών από την υπόθεση Δρουσιώτη

Εκτός εκλογικής λίστας θέτει τον Δημήτρη Παπαδάκη το Κίνημα...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ: Η Artemis II καταρρίπτει το ρεκόρ από το 1970-(Βίντεο)

Η αποστολή Artemis II της NASA γράφει ιστορία, καθώς...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συγκρούσεις έξω από τη «βουλή»-(Φώτο)

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πανεργατικής απεργίας στα κατεχόμενα,...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Μήνυμα εγρήγορσης και προσωπικής ευθύνης

Με κλίμα κατάνυξης συνεχίζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, με τη...

ΚΑΙΡΟΣ: Ήλιος με απογευματινές καταιγίδες-Με ανοιξιάτικες «εκπλήξεις» ο καιρός

Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, ωστόσο από το...

ΑΛΜΑ: Εκτός ψηφοδελτίου ο Παπαδάκης εν μέσω σκιών από την υπόθεση Δρουσιώτη

Εκτός εκλογικής λίστας θέτει τον Δημήτρη Παπαδάκη το Κίνημα...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ: Η Artemis II καταρρίπτει το ρεκόρ από το 1970-(Βίντεο)

Η αποστολή Artemis II της NASA γράφει ιστορία, καθώς...

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συγκρούσεις έξω από τη «βουλή»-(Φώτο)

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πανεργατικής απεργίας στα κατεχόμενα,...

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Ορατοί και ισότιμοι στην κοινωνία

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα...

Related Articles

Popular Categories