Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
7.7 C
Cyprus

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Eκδήλωση στα Λεύκαρα με βραβεύσεις -Παρουσιάστριες της βραδιάς η Αντιγόνη Λουκά και Μαρίνα Μυλωνά-(Φώτο-Βίντεο)

- Advertisement -

Με αφορμή την σημερινή ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού διοργάνωσε μια πετυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των επενδύσεων στην επιτυχή υλοποίηση της Ατζέντας 2030 («Tourism & Green Investments»). Παρουσιάστριες της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Αντιγόνη Λουκά και Μαρίνα Μυλωνά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Λεύκαρα με εκλεκτούς καλεσμένους ενώ το παρών του έδωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ο οποίος μίλησε για τις στρατηγικές καινοτομίες του υφυπουργείου Τουρισμού τιμώντας άτομα και επιχειρήσεις που συνέβαλαν στο Τουρισμό και υιοθετούν την περιβαλλοντική συνείδηση.

Η φετινή εκδήλωση εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα που αναδεικνύει την αδήριτη ανάγκη για καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης, κουλτούρας αειφόρου ανάπτυξης και πράσινων επενδύσεων, οι οποίες θα διαφυλάξουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά ποικιλομορφία του πλανήτη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, δόθηκε στον Δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους το βραβείο «UNWTO – Best Tourism Villages 2021», σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για βράβευση της κωμόπολης. Ακολούθως, παρουσιάστηκε η ιστορική αναδρομή της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Κύπρου. Παρουσιάστηκε επίσης το νέο πρότυπο (Label) του Υφυπουργείου Τουρισμού, το οποίο θα επιβραβεύει τα ξενοδοχεία που αναδεικνύουν την ιστορική κληρονομιά της Κύπρου, μέσω της σύνδεσής τους με γεγονότα και στοιχεία του παρελθόντος.

Υφυπουργός Τουρισμού – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού Πλατεία Δήμου Λευκάρων, Λάρνακα, Κύπρος Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. // Deputy Minister of Tourism – Word Tourism Day event Lefkara

Το γεγονός ότι στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, αποτελεί αποτύπωση αυτού του στόχου και προσέδωσε στην εκδήλωση ιδιαίτερη βαρύτητα. Να επισημάνουμε, ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού αναχώρησε χθες Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου για το Ριάντ, ώστε να συμμετέχει στους επίσημους εορτασμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού 2023.

Hot this week

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Γιατί ακυρώθηκε η έκθεση «Antisystemic Art»- Προϊόν κολάζ η ανάρτηση των έργων του

Η έκθεση «Antisystemic Art» του εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ στη...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

Topics

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ: Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ-12 άτομα έχασαν τη ζωή τους-(Βίντεο)

Ανακοίνωση διεθνούς καταδίκης έρχεται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην...

14ΧΡΟΝΗ: Aπουσιάζει από το σπίτι της εδώ και πέντε ημέρες-Μήπως την έχετε δει;

Αγωνία επικρατεί για την τύχη της 14χρονης Κωνσταντίνας Αδαμίδου,...

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

Related Articles

Popular Categories