Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
12.6 C
Cyprus

ΜΠΟΥΡΚΑ: Πρόταση νόμου στη Βουλή για απαγόρευση της στα σχολεία της Κύπρου

- Advertisement -

Με πρόταση νόμου την οποία κατέθεσαν σήμερα, οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, επιχειρούν την απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας εντός των σχολικών χώρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παγκύπρια διαμαρτυρία για δικαίωμα στην ενιαία εκπαίδευση-https://coffeevibesmagazine.com/2022/10/08/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8d%cf%80/

Συγκεκριμένα, σκοπός της πρότασης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι η απαγόρευση στους μαθητές και στις μαθήτριες να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Επίσης σύμφωνα με την πρόταση νόμου δεν επιτρέπεται στις μαθήτριες να είναι ντυμένες με ισλαμική ενδυμασία, όπως μπούρκα, νικάμπ, χιτζάπ, τσαντόρ, σεβόμενοι τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των γυναικών, όπως και την ισότητα των φύλων που πρέπει να υπάρχει σε δημοκρατικές χώρες.

Με τον προτεινόμενο νόμο θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης της ταυτότητας ενός προσώπου, το οποίο διακινείται ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα και ειδικότερα εντός του σχολικού χώρου. Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, η πιο πάνω απαγόρευση δεν ισχύει για τις περιπτώσεις όπου ιατρικοί λόγοι επιβάλλουν, την πιο πάνω εμφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1665145452/paghkosmia-hmera-anakoyfistikis-frontidas-to-minima-toy-antikarkinikou-sindesmoy

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα, οι Ελβετοί τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Ακροδεξιάς για την απαγόρευση της χρήσης καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους- συμπεριλαμβάνης της μπούρκα ή του νικάμπ, μία απόφαση που ήχησε στη χώρα ως «καμπανάκι» ισλαμοφοβίας. Υπέρ της απαγόρευσης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας λόγω πανδημίας, ψήφισε χθες το 51,2% των συμμετεχόντων, έναντι 48,8% που την καταψήφισε.

Σύμφωνα με το alphanews για τη πρόταση νόμου ρωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββα, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει για την εν λόγω πρόταση νόμου, διευκρίνισε πως η στολή και η ευπρεπής εμφάνισης των μαθητών και των μαθητριών καθορίζονται μέσα από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι κανονισμοί, εξήγησε σέβονται τους θρησκευτικούς και σεξουαλικούς προσανατολισμούς των μαθητριών. Όπως είπε ο κ. Χατζησάββας, είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: alphanews

Hot this week

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Βγαίνει στους δρόμους για έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών-85 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

Topics

ΚΥΠΡΟΣ: Το πρωί Φθινόπωρο, το βράδυ Χειμώνας – Παγετός στα ορεινά

Το φθινοπωρινό πρωινό θα δώσει τη θέση του σε...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

Related Articles

Popular Categories