fbpx
17.9 C
Nicosia
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ: Παγκύπρια διαμαρτυρία για δικαίωμα στην ενιαία εκπαίδευση –Τι...

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ: Παγκύπρια διαμαρτυρία για δικαίωμα στην ενιαία εκπαίδευση –Τι μας δήλωσε η μητέρα της Στυλιάνης-Χριστούλα- «Η ανευθυνότητα κάποιων αρμοδίων φορέων τους εμποδίζει να ζήσουν» (Βίντεο)

-

Παγκύπρια διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με στόχο να ενωθούν οι φωνές για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ενιαία εκπαίδευση.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 9.00 στα κατά τόπους επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και στην Δημοσιογραφική Εστία. Συγκεκριμένα η οικογένεια της Στυλιανής θα είναι στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στην Αραδίππου, ώστε η Στυλιανή και κάθε παιδάκι να μπορεί να έχει ενιαία εκπαίδευση στο σχολείο, με τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας της χωρίς διαχωρισμό και διακρίσεις, για να της δοθεί η ευκαιρία να μάθει να εκπαιδευτεί, να συναναστρέφεται με συνομήλικά της παιδάκια, να ενταχθεί στο σύνολο κι όχι πια στον αποκλεισμό και το περιθώριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα της κα Ανδριάνας (Βίντεο+Φώτο)-https://coffeevibesmagazine.com/2022/10/08/%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%83-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9/

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Χριστούλας Αντωνίου-Χρυσάνθου, η κόρη της, Στυλιανή, έχει εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστική τετραπληγία, αναφέροντας ότι η 6 Οκτωβρίου ήταν η Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης η οποία καθιερώθηκε από μια διεθνή κοινότητα με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες με σκοπό να εκφραστεί η περηφάνια των ατόμων αυτών για τα κατορθώματά τους και να αυξηθεί η υποστήριξη της κοινωνίας και των θεσμών προς τα προβλήματα τους. Η εγκεφαλική Παράλυση είναι ένα σύνολο αναπτυξιακών δυσλειτουργιών της κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο επίτευγμα ερευνητών στη Βρετανία-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1665064016/systima-ai-provlepei-ton-kardiaghgheiako-kindino-apo-ta-matia-se-60-defterolepta

Είναι η πιο συχνή κινητική αναπηρία στα παιδιά και εμφανίζεται σε διάφορες μορφές, από αδυναμία στο ένα χέρι μέχρι σχεδόν παντελή έλλειψη εθελοντικής κίνησης. Η συγκεκριμένη αναπηρία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των παιδιών όπως πολλοί την έχουν καταδικάσει εξαιτίας της διάγνωσης της όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας τη ζωή της ακόμα πιο δύσκολη.

Όπως διευκρινίζει η μητέρα της, Χριστούλα, «τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, έχουν αισθήματα, Έχουν χαμόγελα, έχουν θέληση, έχουν πείσμα, έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν. Έχουν μια εσωτερική δύναμη για θέληση για ζωή που εμείς οι υπόλοιποι όσο και να θέλουμε, δεν μπορούμε ποτέ να τα φτάσουμε. Αυτά τα παιδιά θέλουν συμπερίληψη στο κοινωνικό σύνολο και όχι αποκλεισμό. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας τη Δευτέρα η ώρα 9 το πρωί για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ενιαία εκπαίδευση ανεξαρτήτως αναπηρίας».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: