ΚΥΠΡΟΣ: Δύο θάνατοι -3,083 νέα κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 2 Φεβρουαρίου ότι σημειώθηκαν δύο θάνατοι από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 736 και 3,083 νέα κρούσματα κορωνοϊου.

–       235 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 67 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 74,9% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

–       20 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

–       Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 100,762 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

–       3,083 (ποσοστό θετικότητας: 3,06%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 262,867.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Οι 2 θάνατοι που ανακοινώθηκαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

–       Άντρα, ηλικίας 74 ετών, που κατέληξε στη 1 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

–       Άντρα, ηλικίας 74 ετών, που κατέληξε στις 2 Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 736, εκ των οποίων:

–       460 άντρες (62,5%), και

–       276 γυναίκες (37,5%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,3 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 235 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 67 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 67 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 28 είναι διασωληνωμένοι, οι 6 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 33 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 100,762 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 5,435 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 95,327 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 3083 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 105 κρούσματα από 659 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 41 κρούσματα από 1,982 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 327 κρούσματα από 2,299 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 39 κρούσματα από 307 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1,492 κρούσματα από 49,569 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 1,076 κρούσματα από 45,758 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.
  • 3 κρούσματα από 188 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Hot this week

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑ: «Παιδί» του κυπριακού θεάτρου που έφυγε πρόωρα – Η πορεία της και η κηδεία της

Η Κωνσταντίνα Κλεόπα ήταν κυριολεκτικά ένα «παιδί του θεάτρου»....

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Όχημα αναποδογυρίστηκε στον κυκλικό κόμβο – Στο σημείο Αστυνομία και ασθενοφόρο -(Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σύλληψη 36χρονου– Καταγγελία για απόπειρα φόνου και βία κατά 29χρονης

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η...

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Αν σκοπεύετε να φύγετε από την πόλη… ξανασκεφτείτε το – Αυξημένα μέτρα και οι ώρες της μεγάλης εξόδου

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, καθώς...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σκουπιδότοπος έξω από το Κοιμητήριο Πολεμιδιών – «Δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς…»-(Βίντεο)

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που καταγράφεται έξω από το...

Topics

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ: Όχημα αναποδογυρίστηκε στον κυκλικό κόμβο – Στο σημείο Αστυνομία και ασθενοφόρο -(Φώτο)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σύλληψη 36χρονου– Καταγγελία για απόπειρα φόνου και βία κατά 29χρονης

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του σε οικοδομή– Στο χειρουργείο 24χρονος

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε ανεγειρόμενη...

Related Articles

Popular Categories