ΑΝΘΟΥΛΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ: ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ -Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ (βίντεο)

Ο εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης Δημοσθένης Ανθούλλης, μετά την καταγγελία του μέσα από το άρθρο του «Η εποχή των τεράτων», στο #Propago και στον Σπύρο Χαριτάτο, έγινε μάρτυρας σε υπόθεση παιδεραστίας. Ο ίδιος κατέθεσε ως μάρτυρας κυριολεκτικά «μέρα μεσημέρι» σε ανακριτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο σχολείο όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Στη διαρκείας τριών ωρών επίσημη συνομιλία με τους έμπειρους αξιωματικούς ενημερώθηκε ότι καταθέτει ως βασικός μάρτυρας σε υπόθεση παιδεραστίας με φερόμενο ως πρωταγωνιστή το ίδιο πρόσωπο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “μεσάζοντας”, για την προώθηση νεαρών εραστών σε τουλάχιστον δύο Ελλαδίτες σκηνοθέτες την περίοδο που ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε στενή συνεργασία μαζί του. Πρόκειται για το εν εξελίξει μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), που έχει συγκλονίσει το Παγκύπριο.

Σε αυτή την κατάθεση ψυχής και στην αποκλειστική συνέντευξή του με τον Σπύρο Χαριτάτο, αποκαλύπτεται μια καθηλωτική περιγραφή για τη σεξουαλική χειραγώγηση και κακοποίηση έως βασανισμού ενός ανηλίκου από “έναν διεστραμμένο παιδόφιλο” την περίοδο, κατά την οποία οι φερόμενοι ως θύμα και θύτης είχαν την ιδιότητα μαθητή και καθηγητή αντίστοιχα. Για το ίδιο πρόσωπο η Αστυνομία της Κύπρου ερευνά πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο χώρο του Θεάματος για περίοδο τουλάχιστον 8 ετών.

«Το θέμα δεν έπαιρνε καμία αναβολή. Υπάρχει μια διάθεση από ότι κατάλαβα είτε να σβηστούν στοιχεία είτε να κλειστούν στόματα είτε να αποκρύψουν πληροφορίες, που είναι για τις ανακριτικές αρχές πολύτιμες. Ήρθαν σήμερα στο σχολείο όπου εργάζομαι και ζήτησαν από τη διευθύντρια να απαλλαγώ από κάποια μαθήματα για να ολοκληρωθεί η κατάθεσή μου, η οποία κράτησε τρεις ώρες, ώστε να προχωρήσουν αυθημερόν με την προώθηση αυτής της υπόθεσης, όπως μου είπαν οι δύο ανακριτές στα δικαστήρια» ανέφερε.

«Οι καταγγελίες σε ότι αφορά στην μορφή της κακοποίησης είναι περίπου ταυτόσημες, ίδιες. Βλέπεις την ίδια μορφή αρρώστιας να εκδηλώνεται και στον έναν και στον άλλον. Όμως υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαφορετικές υποθέσεις σε εξέλιξη. Αυτό που τους απασχόλησε σήμερα ήταν η περίπτωση του νεαρού παιδιού, το οποίο μου κατέθεσε την δική του εμπειρία. Τα υπόλοιπα που εμπλέκουν θεσμικούς παράγοντες, διοικητικά συμβούλια κρατικών οργανισμών, παράγοντες που ενήργησαν παράτυπα και έδωσαν πεδίο και χώρο σε έναν άνθρωπο που δεν είχε κανένα προσόν να κυριαρχήσει και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη και την εξουσία που του δόθηκε” πρόσθεσε. “Ανήλθε σε θέσεις χωρίς να δικαιούται. Αφού κατέλαβε αυτές τις θέσεις, τις χρησιμοποίησε για να ικανοποιήσει νοσηρές επιθυμίες που ενέπλεκαν και τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίον είχαν στενή συνεργασία, από ότι μου έλεγε το ίδιο το πρόσωπο αυτό” σημείωσε. “Τώρα τα συνδέω με τις μαρτυρίες που βγήκαν στη δημοσιότητα” είπε χαρακτηριστικά. «Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά που δεν καταφέραμε να προστατέψουμε από το κακό» με αυτή τη φράση έκλεισε τη συνέντευξη και έστειλε το μήνυμά του προς όλα τα παιδιά που βίωσαν ανάλογες καταστάσεις.

Hot this week

Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.

Υπάρχουν στιγμές που μια μικρή φωνή μπορεί να πει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ: Που σημειώνονται προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης-Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρατηρείται συσσώρευση νερού σε...

Το πρώτο αθλητικό αμαξίδιο για αγώνες δρόμου στην Πάφο

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και...

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα 550 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Σύμφωνα με την κατάταξη THE World University Rankings 2027,...

Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο κάστρο της Πάφου

Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in...

Topics

Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.

Υπάρχουν στιγμές που μια μικρή φωνή μπορεί να πει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ: Που σημειώνονται προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης-Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρατηρείται συσσώρευση νερού σε...

Το πρώτο αθλητικό αμαξίδιο για αγώνες δρόμου στην Πάφο

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και...

COFFEE VIBES BEST OF: Όσα πρέπει να διαβάσεις

https://coffeevibesmagazine.com/viral-vinteo-me-kynigito-stous-dromous-tou-londinou-ti-ischyei-gia-tin-astynomia-kai-ta-skouter/ https://coffeevibesmagazine.com/nea-metra-kata-tis-akriveias-poioi-tha-doun-elafrynsi-ti-allazei-se-revma-trofima-thermansi-kai-epidomata/ https://coffeevibesmagazine.com/adriana-nikolaou-21-chronia-meta-sygklonizei-me-to-minyma-tis-gia-ton-thanasi-san-simera-apochairetisa-to-paidi-mou/ https://coffeevibesmagazine.com/faneromeni-larnakas-kovontai-lorides-bainoun-podilatodromoi-anisychies-gia-tin-kykloforia/ https://coffeevibesmagazine.com/michalis-papaevagorou-35-chronia-kanali-6-i-poreia-tou-stathmou-kai-i-xechoristi-anafora-stous-anthropous-tou-vinteo/ https://coffeevibesmagazine.com/chatzigianneio-kentro-ygeias-akakiou-enas-chronos-leitourgias-me-to-vlemma-stin-epomeni-mera/ https://coffeevibesmagazine.com/katharos-aeras-gia-mas-kai-ta-paidia-mas-oi-mathites-pairnoun-thesi-apochi-apo-ta-mathimata-se-11-koinotites/

Related Articles

Popular Categories