ΧΙΟΝΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Χιονοστρώσεις και παγετός επικρατεί σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού. Τόσο η κάμερα του Kitasweather στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος, την περιοχή Βαβατσινιάς προς Λευκωσία και Πέρα Πεδί προς Πλάτρες/Τρόοδος, όσο και οι κάτοικοι των διάφορων περιοχών απαθανάτισαν τις στιγμές της χιονόπτωσης.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα όποια φαινόμενα από τα 350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, ενώ λίγες νιφάδες χιονιού ή χιονόνερου μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά έως 100-150 μέτρα πιο κάτω.

Χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται κυρίως από τα 600 μέτρα και άνω, οι οποίες ωστόσο μέχρι τα 900 περίπου μέτρα θα είναι ελαφριές και όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο, οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 8 έως 10 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ο οποίος θα είναι έντονος στα υψηλότερα ορεινά.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Απόψε ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα ενώ τοπικά στα ορεινά/ημιορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 2 έως 4 στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ο οποίος θα είναι έντονος στα ορεινά, ενώ τοπικός παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε υπήνεμες πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Κελλάκι Λεμεσού από τον Antreas Shiakos
Βίντεο από την Λόφου
Από τον Odisseas Iordanou στη Πάχνα
Από την Nicky Zani Tsolaki στον Αγρό
Φωτογραφία: Έλενα Αγαθοκλέους από το Κελλάκι

Φωτογραφία: Angelina Demosthenous από το Πέρα Πεδί

Φωτογραφία: Χιονισμένο το ξενοδοχείο Jubilee από τον Μάριο Βρυώνη
Φωτογραφία: Aπό Patra Efthimiou στο Μονιάτη

Από Andrie Mourouzi στο Παλαιχώρι

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πλήθος πιστών στη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Ελευθερίας-(Βίντεο-Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Οργανώνονται οι επηρεαζόμενοι – Στο προσκήνιο η ανάγκη για άμεσες λύσεις

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες...

«TΗΕ DEMETRIOUS»:O Kύπριος που σαρώνει στο TikTok με τη σύζυγό του-Από το Britain’s Got Talent έγινε Viral-(Bίντεο)

Ο Μιχάλης, γνωστός στο TikTok ως «The Demetrious»(@neekzsandlagi), είναι...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Κατανυκτική λειτουργία στον Αρχάγγελο-(Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης κορυφώνεται σήμερα η θρησκευτική συγκίνηση...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πλήθος πιστών στη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Ελευθερίας-(Βίντεο-Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ: Οργανώνονται οι επηρεαζόμενοι – Στο προσκήνιο η ανάγκη για άμεσες λύσεις

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ιδιοκτήτες...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ: Κατανυκτική λειτουργία στον Αρχάγγελο-(Φώτο)

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης κορυφώνεται σήμερα η θρησκευτική συγκίνηση...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η πιο κατανυκτική ημέρα της Ορθοδοξίας και το βαθύ της συμβολικό μήνυμα

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος...

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανοιξιάτικη θερμοκρασία

Ήπιος και σχετικά ανοιξιάτικος καιρός αναμένεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή,...

Related Articles

Popular Categories