Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς για τις επανειλημμένες αποκοπές νερού που, σύμφωνα με καταγγελία χρήστη του διαδικτύου, σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.
Σε δημόσια ανάρτησή του, ο χρήστης κάνει λόγο για σοβαρή ταλαιπωρία των κατοίκων, εκφράζοντας παράλληλα ερωτήματα για τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου υδροδότησης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις διαρροές που, όπως υποστηρίζει, παρατηρούνται στους δρόμους της κοινότητας, με νερά να τρέχουν ή να λιμνάζουν σε σημεία όπου υπάρχουν, σύμφωνα με την καταγγελία, σπασμένοι αγωγοί και βλάβες.
«Πώς είναι δυνατόν να κόβεται το νερό στα σπίτια μας, την ώρα που τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται στους δρόμους από βλάβες και διαρροές;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο χρήστης σημειώνει ακόμη ότι οι κάτοικοι καταβάλλουν κανονικά τους λογαριασμούς τους και ζητούν αξιόπιστη υδροδότηση, καθώς και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο δίκτυο. Παράλληλα, θέτει ζήτημα σχετικά με την ανάγκη εξοικονόμησης νερού, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη δεν μπορεί να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πολίτες όταν, όπως αναφέρει, παρατηρούνται απώλειες νερού από βλάβες στους αγωγούς.
Στην ανάρτηση ζητείται να δοθούν απαντήσεις από τον ΕΟΑ Λευκωσίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς σχετικά με τους λόγους των επανειλημμένων αποκοπών, τον φορέα που έχει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά και την έκταση των διαρροών.
Μεταξύ άλλων, τίθενται τα ερωτήματα πόσο νερό ενδέχεται να χάνεται από τις βλάβες και ποια μέτρα προγραμματίζονται για την άμεση αντιμετώπισή τους. Η καταγγελία καταλήγει με έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση και να αντιμετωπίζονται άμεσα οι βλάβες στο δίκτυο.
Μέχρι στιγμής, από την ανάρτηση δεν προκύπτει επίσημη τοποθέτηση των αρμόδιων αρχών για τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

