Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην παραλία Αράπη, στην Πέγεια, όταν δύο ανήλικοι που βρίσκονταν στη θάλασσα με φουσκωτή βάρκα παρασύρθηκαν προς τα ανοικτά.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:30, όταν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή παρέσυραν το φουσκωτό, με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά να απομακρυνθούν από την ακτή και να βρεθούν εκτός της σηματοδοτημένης περιοχής κολύμβησης. Οι ναυαγοσώστες Ραφαήλ Κυριάκου και Άντονι Τόρρες αντιλήφθηκαν άμεσα την κατάσταση και έσπευσαν στο σημείο. Με συντονισμένη επέμβαση κατάφεραν να προσεγγίσουν τους δύο ανηλίκους και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στην ακτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια ημέρα κατά την οποία οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο παρουσιάζουν έντονη μεταβολή, με ισχυρούς ανέμους να επικρατούν σε αρκετές περιοχές.
Η παρουσία των ναυαγοσωστών αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά καθοριστική, καθώς η έγκαιρη επέμβασή τους απέτρεψε τα χειρότερα.
Το περιστατικό αποτελεί υπενθύμιση ότι τα φουσκωτά μέσα μπορούν εύκολα να παρασυρθούν από τους ανέμους, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται από παιδιά, και χρειάζεται αυξημένη προσοχή ακόμη και όταν η θάλασσα αρχικά φαίνεται ήρεμη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


