Θλίψη έχει προκαλέσει στην Κύπρο η είδηση του θανάτου του 4χρονου Μάριου, ο οποίος έδινε μάχη για τη ζωή του στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, έπειτα από σοβαρή λοίμωξη από μηνιγγίτιδα. Το μικρό παιδί νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί, είχε υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη συγκίνηση, αλλά και ερωτήματα, καθώς οι γονείς του 4χρονου είχαν καταγγείλει ότι κατά τη διαχείριση του περιστατικού υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από γιατρούς. Οι καταγγελίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και ζητήματα τα οποία χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές.

Η υπόθεση είχε ήδη οδηγήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στις 10 Αυγούστου. Πολίτες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσηλευτηρίου ζητώντας απαντήσεις και εξηγήσεις για την πορεία του περιστατικού και τους χειρισμούς που έγιναν πριν από τη διακομιδή του παιδιού στο Μακάρειο.
Μετά την τραγική είδηση, ο Δήμος Κουρίου ανακοίνωσε την ακύρωση της μουσικής εκδήλωσης του Φεστιβάλ Κουρίου 2026, η οποία ήταν προγραμματισμένη για απόψε, 21 Αυγούστου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τραχωνίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης προς την οικογένεια του 4χρονου.
Η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία του Τραχωνίου, καθώς η μητέρα του Μάριου εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στο Δημοτικό Διαμέρισμα.
Ο Δήμος Κουρίου εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους ανθρώπους που γνώριζαν και αγαπούσαν το παιδί. Η μουσική εκδήλωση του Φεστιβάλ Κουρίου θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία θα ανακοινωθεί από τον Δήμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

