Την ώρα που τα στοιχεία για τους μισθούς καταγράφουν μια γενική εικόνα της οικονομίας, η «Αλυσίδα Αγάπης – Γέφυρα Προσφοράς» φέρνει στο προσκήνιο μια διαφορετική πραγματικότητα. Το εθελοντικό σωματείο απευθύνει έκκληση για τρόφιμα για μητέρα με παιδιά σε χωριό έξω από τη Λεμεσό, που βρέθηκε χωρίς τα βασικά μέχρι να πληρωθεί.
Η ανάρτηση προκάλεσε έντονα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους και η άποψη ότι «οι δημοσιογράφοι λένε πως οι μισθοί στην Κύπρο είναι 2.600 ευρώ, ενώ δεν βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους». Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. Είναι οι ίδιοι που καθημερινά καταγράφουν περιστατικά φτώχειας, δημοσιεύουν εκκλήσεις για βοήθεια, αναδεικνύουν προβλήματα ακρίβειας και φιλοξενούν ιστορίες ανθρώπων που δυσκολεύονται ακόμη και να εξασφαλίσουν τα βασικά για το τραπέζι τους.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να ξεκαθαριστεί ότι τα στοιχεία για τους μισθούς δεν αποτελούν εκτιμήσεις ή απόψεις των δημοσιογράφων. Πρόκειται για επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία ο Τύπος οφείλει να μεταφέρει με ακρίβεια. Η δημοσίευσή τους δεν σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι αμείβονται το ίδιο ούτε ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν κάτω από μεγάλη οικονομική πίεση.
Οι αριθμοί αποτυπώνουν μια συνολική εικόνα της αγοράς εργασίας. Δεν μπορούν, όμως, να περιγράψουν την αγωνία μιας μητέρας που δεν έχει τρόφιμα για τα παιδιά της ή τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες.
Η συγκεκριμένη έκκληση δεν είναι απλώς μια ακόμη ανάρτηση. Είναι μια υπενθύμιση ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ
«ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ
Χθες αργά το βράδυ λάβαμε ένα μήνυμα που μας συγκλόνισε.
Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε δημοσίευση, όπως κάνουμε πάντα ως Σωματείο, θελήσαμε πρώτα να επιβεβαιώσουμε την κατάσταση της οικογένειας. Δυστυχώς, όλα όσα μας περιέγραψε η μητέρα επιβεβαιώθηκαν. Πρόκειται για μια μανούλα που ζει με τα παιδιά της σε χωριό λίγο έξω από τη Λεμεσό και δίνει καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα. Με μεγάλη ντροπή μάς ζήτησε μόνο λίγο μαγειρεμένο φαγητό μέχρι να πληρωθεί, γιατί το ψυγείο και τα ντουλάπια του σπιτιού της έχουν αδειάσει.
Όμως, ως Σωματείο, δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα μόνο γεύμα. Όταν υπάρχουν παιδιά σε ένα σπίτι, δεν γίνεται να λείπουν τα βασικά τρόφιμα. Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς. Αν μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα, έστω και λίγα, θα βοηθήσετε μια οικογένεια να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Χρειαζόμαστε ενδεικτικά:
Γάλα
Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια
Κονσέρβες
Λάδι
Αυγά
Τυριά
Δημητριακά
Μπισκότα και παιδικά σνακ
Χυμούς
Και οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο μακράς διάρκειας.
Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε με τρόφιμα, σας παρακαλούμε βοηθήστε με μία κοινοποίηση. Μπορεί να είναι αυτή που θα φέρει τη βοήθεια που χρειάζονται αυτά τα παιδιά. Δεν δημοσιεύουμε συχνά τέτοιες εκκλήσεις. Όταν όμως το κάνουμε, είναι γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη. Ας δείξουμε όλοι μαζί ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά εξακολουθούν να υπάρχουν. Ας μη μείνει κανένα παιδί χωρίς φαγητό. Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε, παρακαλούμε στείλτε μας προσωπικό μήνυμα για τον συντονισμό της παράδοσης.
Μια σακούλα τρόφιμα για εμάς μπορεί να είναι κάτι μικρό. Για αυτή τη μητέρα και τα παιδιά της, όμως, μπορεί να σημαίνει τα πάντα».
Ελιάνα Γεωργίου – 99528949
Γεωργία Σωφρονίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

