SENIORS WEEK: Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την εβδομάδα πηγαίνοντας σχολείο με … τις πυτζάμες τους-Η αμερικανική παράδοση που υιοθετήθηκε και στα κυπριακά σχολεία-(Βίντεο)

Η Seniors Week κορυφώθηκε με το πιο cozy concept – Pajama Day, όπου οι τελειόφοιτοι άφησαν στην άκρη τις φόρμες και τα τζιν, φόρεσαν τις αγαπημένες τους πυτζάμες και πήγαν μάθημα όπως βγήκαν απ’ το κρεβάτι! Η πιο χαλαρή Παρασκευή της χρονιάς ανήκε στους τελειόφοιτους του Λυκείου Κύκκου Β’ στη Λευκωσία, που συμμετείχαν στην πρόκληση με μεγάλη επιτυχία, κέφι και χιούμορ – αποδεικνύοντας ότι το σχολείο μπορεί να είναι και διασκεδαστικό, όταν υπάρχει φαντασία και ομαδικό πνεύμα.

Η διαφορετική —τουλάχιστον για εμάς τους μεγαλύτερους— πρόκληση πραγματοποιήθηκε με την άδεια της διεύθυνσης του σχολείου, κατόπιν εισήγησης του μαθητικού συμβουλίου, ώστε να πάρει σάρκα και οστά η συγκεκριμένη εβδομάδα. Όλα έγιναν μέσα σε λογικά πλαίσια, προσφέροντας μια δόση διασκέδασης και δημιουργικότητας πριν την τελική ευθεία των εξετάσεων. Η εβδομάδα των τελειόφοιτων, γνωστή διεθνώς ως «Seniors Week» ή «Spirit Week», αποτελεί παράδοση που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Εκεί, τα λύκεια καθιέρωσαν μια εβδομάδα αφιερωμένη στους μαθητές της τελευταίας τάξης, λίγο πριν την αποφοίτησή τους, με στόχο να τους επιτρέψουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να αποφορτιστούν από το άγχος των εξετάσεων και να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής τους πορείας.

Κάθε μέρα έχει και διαφορετικό θεματικό concept από το «Twin Day» (όπου δύο μαθητές ντύνονται το ίδιο) και το «Decades Day” (με ρούχα από τα ‘80s και ‘90s), μέχρι το «Anything but a Backpack Day», όπου οι μαθητές κουβαλούν τα βιβλία τους σε κουβάδες, καρότσια ή… μαξιλάρια, φορώντας μάλιστα διαφορετικές κάλτσες για έξτρα χιούμορ! Το αποκορύφωμα, φυσικά, είναι το «Pajama Day», όταν οι μαθητές πάνε σχολείο όπως βγήκαν από το κρεβάτι. Η μόδα αυτή εξαπλώθηκε παγκοσμίως μέσα από ταινίες, σειρές και διαδίκτυο, κάθε χρόνο γεμίζουν με φωτογραφίες και βίντεο μαθητών από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε ανάλογες θεματικές εβδομάδες.

Στην Κύπρο, η ιδέα έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από αρκετά σχολεία, με τη συνεργασία των μαθητικών συμβουλίων και την έγκριση των διευθύνσεων, πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια και με πνεύμα χαράς και ομαδικότητας.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος να δοθεί η ευκαιρία στους τελειόφοιτους να αποχαιρετήσουν τα μαθητικά τους χρόνια με φαντασία, ενότητα και πολλή θετική ενέργεια. Γιατί, τελικά, το σχολείο δεν είναι μόνο διάβασμα — είναι και στιγμές που μένουν αξέχαστες… ακόμα κι αν τις ζήσεις με παντόφλες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ήπιαν και έπιασαν τιμόνι – Δύο τροχαία, τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δύο τροχαία...

75ΧΡΟΝΗ: Μοιραία εξόρμηση για μανιτάρια σε χωριό της επαρχίας Μόρφου

Μοιραία αποδείχθηκε η εξόρμηση για μάζεμα μανιταριών για την...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πάνω από €42.000 έκαναν «φτερά» από 81χρονη – Συνελήφθη η οικιακή βοηθός της

Ύποπτες συναλλαγές στην τραπεζική κάρτα 81χρονης οδήγησαν στην αποκάλυψη...

Topics

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ήπιαν και έπιασαν τιμόνι – Δύο τροχαία, τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δύο τροχαία...

75ΧΡΟΝΗ: Μοιραία εξόρμηση για μανιτάρια σε χωριό της επαρχίας Μόρφου

Μοιραία αποδείχθηκε η εξόρμηση για μάζεμα μανιταριών για την...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πάνω από €42.000 έκαναν «φτερά» από 81χρονη – Συνελήφθη η οικιακή βοηθός της

Ύποπτες συναλλαγές στην τραπεζική κάρτα 81χρονης οδήγησαν στην αποκάλυψη...

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος, πατέρας του επικεφαλής...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ – Πού επηρεάζεται η κυκλοφορία

Με πιθανές αποκοπές δρόμων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνοδευτούν...

Related Articles

Popular Categories