26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΙΜΑ ΡΙΝΤΖΙ ΣΕΡΠΑ: Ο νεότερος άνθρωπος που ανέβηκε στις 14 ψηλότερες κορυφές...

ΝΙΜΑ ΡΙΝΤΖΙ ΣΕΡΠΑ: Ο νεότερος άνθρωπος που ανέβηκε στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου-Η ανάρτησή του -(Φώτο)

-

Ένας 18χρονος από το Νεπάλ, ο Νίμα Ρίντζι Σέρπα, κατάφερε να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που ανέβηκε και στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Η τελευταία του κατάκτηση ήταν το όρος Σισαπάνγκμα στο Θιβέτ, στις 9 Οκτωβρίου.

Το κατόρθωμα αυτό, ωστόσο, δεν ήταν απλά ένα προσωπικό επίτευγμα για τον Νίμα, καθώς σκοπός του είναι να αναδείξει την κληρονομιά και τη συμβολή του λαού των Σέρπα, που ζει στην περιοχή του Έβερεστ. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Νίμα έγραψε ότι αφιερώνει το παγκόσμιο ρεκόρ στο λαό των Σέρπα.

«Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στο λαό των Σέρπα. Η κατάκτηση αυτής της κορυφής δεν είναι απλά ένας προσωπικός μου στόχος, αλλά και φόρος τιμής σε κάθε Σέρπα που ονειρεύτηκε πέρα από τα όρια που του είχαν τεθεί».

Ο Νίμα ξεκίνησε την ορειβασία στα 16 του χρόνια και προηγουμένως κατέγραψε ρεκόρ, ανεβαίνοντας το Έβερεστ και το Lhotse μέσα σε μόλις 10 ώρες. Στην τελευταία του αποστολή, είχε δίπλα του τον ορειβάτη Πασάνγκ Νούμου Σέρπα.

Αναφερόμενος στην αναρρίχηση των 14 κορυφών υψηλότερων από 8.000 μέτρα, που θεωρείται το απόλυτο ορειβατικό επίτευγμα. «Δεν είμαστε απλώς οδηγοί, είμαστε πρωτοπόροι. Ας δούμε τη δύναμη στην κληρονομιά μας και τις απεριόριστες δυνατότητες στο μέλλον μας. Ας μας θυμίσει αυτή η ανάβαση ότι οι κορυφές που φτάνουμε μαζί, ενωμένοι, είναι πολύ μεγαλύτερες από κάθε ατομικό επίτευγμα».

Πηγή:e-radio

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...