27.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: To νέο τραγούδι της στιχουργού ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές-Αποπνέει...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: To νέο τραγούδι της στιχουργού ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές-Αποπνέει πόνο και νοσταλγία- (Βίντεο)

-

Η νέα δουλειά της στιχουργού Αναστασία Νεοκλέους εμπνέεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και αποτελεί μια βαθιά προσωπική και συγκινητική δημιουργία. Με λέξεις που αποπνέουν πόνο και νοσταλγία, η στιχουργός δίνει φωνή σε μια πόλη που παραμένει φυλακισμένη στο χρόνο.

Μέσα από τους στίχους της, αναβιώνουν οι μνήμες μιας πόλης που κάποτε έσφυζε από ζωή, αλλά τώρα στέκει σιωπηλή και άδεια, θύμα της ιστορίας και των συγκρούσεων.

Η δημιουργία της αποτυπώνει την αγάπη για τη γενέτειρά της, ενώ παράλληλα θίγει τις πληγές του εκτοπισμού και της απώλειας. Η στιχουργός δεν διστάζει να εκφράσει την επιθυμία της για επιστροφή και δικαίωση, προσφέροντας ένα έργο που όχι μόνο αγγίζει τον ακροατή, αλλά τον καλεί να σκεφτεί τη σημασία της μνήμης και της ταυτότητας.

Η παραγωγή του Αρίστου Μοσχοβάκη φιλοδοξεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του αγώνα για την Αμμόχωστο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και ελπίδας για όλους τους Κυπρίους.

Το νέο τραγούδι «Αμμόχωστος, Συγχώρα Με» σε μουσική του Αρίστου Μοσχοβάκη και στίχους της Αναστασίας Νεοκλέους, αποτελεί μια συγκινητική καλλιτεχνική δημιουργία αφιερωμένη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Με τη συνδρομή κορυφαίων μουσικών, όπως ο Αντώνης Γούναρης και ο Κώστας Παπαδούκας στην ενορχήστρωση, καθώς και τα εξαιρετικά φωνητικά, το τραγούδι που ερμηνεύει ο Μάριος Ορφανίδης, καταφέρνει να μεταφέρει την πικρή πραγματικότητα της πόλης-φάντασμα.

Οι στίχοι αποπνέουν αγάπη, πόνο και ελπίδα, αναδεικνύοντας την ανάγκη διατήρησης της μνήμης για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ η ενορχήστρωση δημιουργεί μια ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Μέσα από τη μουσική και τη χορογραφία της Αντζελίνας Φελλά, το τραγούδι δεν είναι μόνο μια ωδή στο παρελθόν, αλλά και ένα κάλεσμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ποιήτρια από την Πάφο είναι γνωστή για το βαθιά συγκινητικό της έργο και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει την τέταρτη ποιητική της συλλογή με τίτλο Σπαραξικάρδιοι Θρήνοι Πατρίδας. Η νέα αυτή συλλογή αποτελεί φόρο τιμής στην Κύπρο και στους ήρωες της, αγγίζοντας με ευαισθησία θέματα όπως ο πόθος για επιστροφή, η ελευθερία και ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη.

Τα ποιήματα της συλλογής έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς αρκετά από αυτά έχουν μελοποιηθεί, όπως το Θάρτεξ Μια Μέρα Λευτεριάς, Άγιοι της Πατρίδας μου και Ο Πόθος της Επιστροφής, με την κυπριακή διάλεκτο να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση στο έργο της.

Σημαντική αναγνώριση για το έργο της ποιήτριας ήρθε φέτος με την απονομή του Πρώτου Πανελληνίου Βραβείου για το ποίημα Οι Καμοί της Αγάπης.

Σημαντική αναγνώριση για το έργο της ποιήτριας ήρθε φέτος με την απονομή του Πρώτου Πανελληνίου Βραβείου για το ποίημα Οι Καμοί της Αγάπης. Το βραβείο αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εξέλιξη της καριέρας της και επιβεβαιώνει την απήχηση του έργου της πέρα από τα κυπριακά σύνορα.

Η ποιητική συλλογή Σπαραξικάρδιοι Θρήνοι Πατρίδας αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, εμπλουτίζοντας την πολιτιστική σκηνή με έργα που τιμούν την ιστορία, τη θυσία και την αέναη ελπίδα του κυπριακού λαού.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...