28.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή το γελαστό παιδί-Πότε θα τελεστεί η...

ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ: Έφυγε από τη ζωή το γελαστό παιδί-Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

-

Ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε ένας εξαιρετικός ηθοποιός, ένας άνθρωπος γεμάτος ευγένεια και πνευματικότητα, που με κάθε του κίνηση και λόγο παρήγαγε πολιτισμό.

Ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Η προσφορά του στην τέχνη ήταν ανεκτίμητη. Με το χάρισμα του να μεταμορφώνεται σε κάθε ρόλο, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σε όλες τις μορφές της υποκριτικής τέχνης. Η θεατρική σκηνή και η μεγάλη οθόνη θα θυμούνται για πάντα το ταλέντο και την αφοσίωσή του.

Ο Δάνης Κατρανίδης χαρακτηρίστηκε από το πρόεδρο της Ένωσης Ηθοποιών Ελλάδος, Σπύρο Μπιμπίλα, το γελαστό παιδί του θεάτρου που είχε πάντοτε ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα για όλους. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο, και η απουσία του θα είναι αισθητή σε όλη την καλλιτεχνική κοινότητα.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου όλοι όσοι τον αγάπησαν θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν.

Ο Δάνης Κατρανίδης θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας μέσα από το έργο και τις αναμνήσεις που μας άφησε.

ο Ελλαδίτης ηθοποιός γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ήταν λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Το 1971, παντρεύτηκε με την επίσης ηθοποιό η οποία ήταν συμμαθήτρια του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και όπως είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του ήταν ο έρωτας της ζωής του. Το ζευγάρι χώρισε το 1977. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.Ο Δάνης Κατρανίδης παντρεύτηκε τρεις φορές και δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

«Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια, δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο 10. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα. Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στην ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...