21.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΝΤΝΑ Ο' ΜΠΡΑΙΑΝ: Έφυγε από τη ζωή η διάσημη Ιρλανδή συγγραφέας-Τα βιβλία...

ΕΝΤΝΑ Ο’ ΜΠΡΑΙΑΝ: Έφυγε από τη ζωή η διάσημη Ιρλανδή συγγραφέας-Τα βιβλία της συνέβαλαν στην αλλαγή των παραδοσιακών κοινωνικών αντιλήψεων

-

Η διάσημη Ιρλανδή συγγραφέας Έντνα Ο’Μπράιαν έφυγε από τη ζωή, χθες Σάββατο 27 Ιουλίου, μετά από μακρά ασθένεια.

Η Έντνα Ο’Μπράιαν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας πίσω της μια πολύτιμη παρακαταθήκη με τη γραφή της, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και σημείωσε τεράστιες επιτυχίες.

Με το έργο της, κατάφερε να αμφισβητήσει τις παραδοσιακές κοινωνικές αντιλήψεις και να ανοίξει νέους δρόμους στη λογοτεχνία. Η κληρονομιά της παραμένει σημαντική και η συνεισφορά της στη λογοτεχνία και την κοινωνία θα συνεχίσει να αναγνωρίζεται και να επαινείται για πολλά χρόνια ακόμα.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, The Country Girls, εκδόθηκε το 1960 και προκάλεσε σάλο στην Ιρλανδία λόγω της πρωτοποριακής απεικόνισης της γυναικείας σεξουαλικότητας. Το μυθιστόρημα, μαζί με τις συνέχειες του, Το μοναχικό κορίτσι και Τα κορίτσια στην παντρεμένη τους ευτυχία, απαγορεύτηκαν από την ιρλανδική κυβέρνηση, με ορισμένα αντίτυπα να καίγονται ακόμη και στο χωριό της συγγραφέως.

Συνολικά, η Ο’Μπράιαν έγραψε πάνω από 20 μυθιστορήματα, καθώς και δράματα και βιογραφίες. Η γραφή της συχνά εστίαζε στους αγώνες των γυναικών σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: