ΛΑΡΝΑΚΑ: «Φωνάζουν» οι κάτοικοι της Φανερωμένης – Ζητούν 1.000 υπογραφές και επανεξέταση του σχεδιασμού

Την αντίδρασή τους για τον σχεδιασμό και τις αλλαγές που αφορούν τη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα εκφράζουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, ζητώντας να πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση και να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του έργου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Φανερωμένης έχει ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών, με στόχο να συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές από κατοίκους, επαγγελματίες και πολίτες που επηρεάζονται από τις αλλαγές στην περιοχή. Η κινητοποίηση αφορά όσους διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στις περιοχές Φανερωμένης, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου, καθώς και τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τη Λεωφόρο Φανερωμένης και το γύρω οδικό δίκτυο.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών που εκφράζονται βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η απώλεια θέσεων στάθμευσης και λωρίδων κυκλοφορίας, η πιθανή επιβάρυνση της κυκλοφορίας, αλλά και η πρόσβαση σε καταστήματα και κατοικίες.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ακόμη ότι ο νέος σχεδιασμός ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και σε οχήματα τροφοδοσίας και εκφόρτωσης και σε άτομα με αναπηρία. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι για τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για πιθανή μείωση της εμπορικής κίνησης και δυσκολίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βιωσιμότητα καταστημάτων.

Η Λεωφόρος Φανερωμένης αποτελεί μέρος των έργων του ΣΒΑΚ Λάρνακας, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή λεωφορειολωρίδων και ποδηλατοδρόμων, φωτοελεγχόμενων διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, χώρων πρασίνου και ασφαλτοστρώσεων.

Οι εργασίες στη λεωφόρο πραγματοποιούνται τμηματικά. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2026 βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής σε τμήμα περίπου ενός χιλιομέτρου, με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας στη μία κατεύθυνση να παραμένουν κλειστές και την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω παρακείμενων δρόμων. Ο Δήμος Λάρνακας έχει αναφέρει ότι η Λεωφόρος Φανερωμένης αποτελεί περιοχή που χρήζει σημαντικής βελτίωσης και ότι τα έργα του ΣΒΑΚ υλοποιούνται σταδιακά, με το συνολικό πρόγραμμα να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2027.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι ζητούν να έχουν λόγο στον σχεδιασμό που επηρεάζει την καθημερινότητά τους και καλούν τους πολίτες που συμφωνούν με το αίτημά τους να στηρίξουν τη διαδικασία συλλογής υπογραφών.

Βασικό αίτημα της πρωτοβουλίας είναι η δημόσια διαβούλευση και η επανεξέταση του σχεδιασμού, με στόχο, όπως αναφέρουν, να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών και της ευρύτερης περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στη συλλογή υπογραφών μέσω της σχετικής διαδικτυακής φόρμας της Ομάδας Πρωτοβουλίας Κατοίκων Φανερωμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»: Γνωστοί Κύπριοι ηθοποιοί έστειλαν μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης-(Φώτο)

Μακριά από τα φώτα της σκηνής και τους τηλεοπτικούς...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ: Περιορισμένη ορατότητα στην Κοκκινοτριμιθιά λόγω βροχής

Προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο...

Topics

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ: Περιορισμένη ορατότητα στην Κοκκινοτριμιθιά λόγω βροχής

Προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο...

ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ: Έφυγε από τη ζωή η αξέχαστη «Λωξάντρα» του ελληνικού θεάτρου

Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου,...

«Η ΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΥΛΙΑ»: Διαμαρτυρία για την επέκταση του λατομείου

Με σύνθημα «Η Σιά θέλει Πράσινο Ξυλιά», οι κάτοικοι...

Related Articles

Popular Categories