20.5 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗΣ: Συγκινητικές στιγμές στην ονοματοδοσία του πάρκου-«Η σκέψη ότι αυτό το...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΣΗΣ: Συγκινητικές στιγμές στην ονοματοδοσία του πάρκου-«Η σκέψη ότι αυτό το πάρκο θα φέρει το όνομά μου και θα είναι εδώ για τις επόμενες γενιές, είναι μια τιμή που ποτέ δεν είχα φανταστεί»-(Φώτο-Βίντεο)

-

Με τα μάτια της καρδιάς τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας του πάρκου «Στέλιος Πισής». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, δείχνοντας έτσι το σεβασμό και την εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπο του Κύπριου δημιουργού. Την εκδήλωση παρακολουθούσε ο Στέλιος Πισής από το δωμάτιο του.

Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας του πάρκου, στην οδό Χαλκηδόνος στον Ποταμό Γερμασόγειας, πραγματοποιήθηκαν προς ένδειξη τιμής για το πολύπλευρο ταλέντο του συνθέτη και δημιουργού, και για την προσφορά του στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο. Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια του Στέλιου Πισή με στίχους του αείμνηστου πατέρα του Κλείτου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί αξιωματούχοι του κράτους.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας υποδέχτηκε τους επισήμους αξιωματούχους υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Στυλιανού, ενώ τραγούδια του συνθέτη ακούστηκαν από τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σόλωνα Κλαδά. Τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν από τον Δημήτρη Φανή και τις ανιψιές του συνθέτη, Σοφία Πατσαλίδου και Σάρα Πατσαλίδου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέφθασε στο πάρκο για τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας, κρατώντας σφιχτά από το χέρι τη μητέρα του Στέλιου Πισή, Αγλαΐα Πισή. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, εξήρε το έργο και το ταλέντο του Στέλιου Πισή, αναφέροντας ότι οι δημότες είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τον ίδιο.

«Δεν ξέρω με ποια λόγια να σας εκφράζω. Είναι μια από τις ομορφότερες ημέρες της ζωής μου. Η σκέψη ότι αυτό το πάρκο θα φέρει το όνομά μου και θα είναι εδώ για τις επόμενες γενιές, είναι μια τιμή που ποτέ δεν είχα φανταστεί. Ευχαριστώ και για ονοματοδοσία του πάρκου και για την όμορφη εκδήλωση που ετοιμάσετε και την παρουσία όλων σας.

Σας αγαπώ

Στέλιος Πισής»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διαβάστηκε κείμενο που έστειλε ο Στέλιος Πισής, μιλώντας με ένθερμα λόγια για τους γονείς του. Από την πλευρά της, η μητέρα του, Αγλαΐα Πισή, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, αναφέροντας τη στιγμή που της ανακοινώθηκε ότι το πάρκο κοντά στο σπίτι τους θα ονομαστεί με το όνομα του γιου της.

Περιγράφοντας τον Στέλιο, η μητέρα του αναφέρθηκε στην εξαιρετική προσωπικότητα, γεμάτη δύναμη, αποφασιστικότητα και αγάπη προς τους συνανθρώπους του. Παρά την ακινησία του, δείχνει ένα ακατάβλητο πνεύμα, μαχητική διάθεση και αστείρευτη χαρά και δημιουργικότητα. Άλλωστε. η φιλανθρωπική του δράση, με την προσφορά των εσόδων από τις συναυλίες και τους δίσκους του σε ευάλωτες οικογένειες, αναδεικνύει τον βαθύ ανθρωπισμό και την αφοσίωσή του στο να βοηθάει τους άλλους. Η στάση του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για πολλούς.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: