16.9 C
Nicosia
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSKYΠΡΟΣ: Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για φωτογραφίες ανήλικου κοριτσιού με αλλοδαπό

KYΠΡΟΣ: Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για φωτογραφίες ανήλικου κοριτσιού με αλλοδαπό

-

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα ανήλικο κοριτσάκι αγκαλιά με έναν αλλοδαπό άνδρα. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν ευρέως τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, δεν διευκρινίζει τη σχέση μεταξύ του κοριτσιού και του άνδρα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων από τους χρήστες του διαδικτύου.

Η ανησυχία του κοινού φαίνεται να έχει ενταθεί λόγω των πρόσφατων περιστατικών με αλλοδαπούς που φέρονται να απαθανατίζουν γυναίκες στις παραλίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας και καχυποψίας.

Πολλοί χρήστες στα σχόλια ζητούν την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας για να διερευνηθεί η υπόθεση και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού. Κάποιοι εκφράζουν φόβους για πιθανή εκμετάλλευση ή κακοποίηση του ανηλίκου, ενώ άλλοι υπογραμμίζουν την ανάγκη για ψυχραιμία και την αποφυγή βιαστικών συμπερασμάτων χωρίς επαρκή στοιχεία.

Πάντως εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε σχέση με το συμβάν που έχει προηγηθεί με καταγγελίες ότι αλλοδαποί φωτογραφίζουν γυναίκες στις παραλίες, δήλωσε ότι οι αρχές παρακολουθούν την υπόθεση και θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες εάν κριθεί απαραίτητο. «Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα και οποιαδήποτε καταγγελία ή ανησυχία θα διερευνηθεί ενδελεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, ειδικοί στην παιδική προστασία επισημαίνουν την ανάγκη για ευαισθησία και προσοχή στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση φωτογραφιών ανηλίκων χωρίς συγκατάθεση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική και σωματική τους ευημερία.

Οι αρχές καλούνται να εξισορροπήσουν την ανάγκη για προστασία του παιδιού με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των εμπλεκομένων, αποφεύγοντας τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε άδικες ή βιαστικές αποφάσεις.

Οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στο φβ, αλλά και στο Τικ-Τοκ στο οποίο όπως φαίνεται έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις αφού το μέρος που απεικονίζονται οι φωτογραφίες είναι παραλιακό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: