16.9 C
Nicosia
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ: Το μουσικό ταξίδι της «Διασποράς» του Κύπριου συνθέτη και εκπαιδευτικού...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ: Το μουσικό ταξίδι της «Διασποράς» του Κύπριου συνθέτη και εκπαιδευτικού που ζει στον Καναδά-(Βίντεο)

-

Ένα νέο CD κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή έκδοση από την Plaza Mayor Company Ltd., με μουσική για πιάνο σε σύνθεση Μιχάλη Ανδρονίκου και ερμηνεία Κατιάνας Γεωργά.

Το μουσικό ταξίδι που εκτείνεται από την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι τον Καναδά και τη Γαλλία, και όχι μόνο, θα ταξιδέψει με το νέο CD που τιτλοφορείται «Διασποράς» κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή έκδοση. Αυτό το ταξίδι, είτε πραγματικό είτε νοερό, αντιπροσωπεύει τις εμπειρίες και τα συναισθήματα του συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου και της πιανίστας Κατιάνας Γεωργά. Η δουλειά αυτή, με τον γενικό τίτλο «Διασπορά», ταξιδεύει τους ακροατές σε ταξίδια πραγματικά ή νοερά.

Ο τίτλος του CD είναι εμπνευσμένος από το αέναο φαινόμενο της ανθρώπινης μετανάστευσης, της διασποράς, των τόσο σπουδαίων διαχρονικά πολιτισμικών καρπών της, αλλά και τη γλυκόπικρη νοσταλγία του μετανάστη. Με αφετηρία το έργο «Μούσες», οι δύο καλλιτέχνες έπλασαν έναν μαγικό κόσμο που αναδεικνύει την προσωπική εμπειρία της διασποράς σε μια απόπειρα επαναπροσέγγισης της αρχέγονης ουσίας της ομορφιάς, σε ένα διαπολιτισμικό ονειρικό τοπίο.

Η μυθολογία γίνεται ένα με την πραγματικότητα σε ένα ταξίδι ζωής και τέχνης, με συνταξιδιώτες τους Jacques Dejean και την Plaza Mayor Company. Αυτό το μουσικό ταξίδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους πληθυσμούς της διασποράς και σε όλα, τα ανά τους καιρούς, θύματα των πολέμων.

Να αναφέρουμε ότι ο συμπατριώτης μας, Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε Λεμεσό και κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι συνθέτης, καθηγητής σύνθεσης και ανώτερων θεωρητικών και ερευνητής. Πρόσφατα μάλιστα ο Μιχάλης Ανδρονίκου τιμήθηκε με το βραβείο Teachers of Distinction 2023 ανάμεσα σε άλλους καθηγητές από διάφορες χώρες, που διαμένουν και διδάσκουν στη Βόρεια Αμερική.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: