11.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ: Απαιτούν νέο Δημοτικό σχολείο στην κοινότητα τους-Υπάρχει υπερπληθυσμός παιδιών...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ: Απαιτούν νέο Δημοτικό σχολείο στην κοινότητα τους-Υπάρχει υπερπληθυσμός παιδιών υποστηρίζουν μαθητές και γονείς-(Bίντεο-Φώτο)

-

Διαμαρτυρία στέλνοντας μηνύματα προς τους ιθυνόντες διοργανώσαν το πρωϊ οι μαθητές με τους γονείς τους λόγω του ότι όπως υποστηρίζουν υπάρχει υπερπληθυσμός στο Δημοτικό σχολείο Ορόκλινης.

Οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα τους τις πρώτες ώρες διδασκαλίας στέλνοντας μηνύματα αγανάκτησης προς τους ιθυνόντες. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πλακάτ και πανό αναφέροντας ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει τις ευθύνες του και να επιλύσει το θέμα του υπερπληθυσμού ανεγείροντας δεύτερο σχολείο στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους η χωρητικότητα του σχολείου ανέρχεται στα 300 παιδιά, ενώ σε αυτό φοιτούν τη νέα σχολική χρονιά 450 μαθητές. Από την μεριά του, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής στο ΚΥΠΕ ότι «η αποχή από τα μαθήματα και η διαμαρτυρία, έγινε με στόχο την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στην Κοινότητα, ανεξάρτητα από το εάν θα κατασκευαστεί αντίστοιχο σχολείο στα Λειβάδια».

«Στο Δημοτικό Σχολείο υπάρχουν 435 μαθητές, αντί 300, με 50 δασκάλους, οι εγκαταστάσεις είναι λίγες, ενώ έχουν καταργηθεί οι αίθουσες τέχνης, οικοκυρικών και μουσικής προκειμένου να φιλοξενούνται παιδιά για να κάνουν μαθήματα. Ακόμα και στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης έχουν τοποθετηθεί μαθητές, αίθουσα η οποία τον χειμώνα θα πρέπει να κενωθεί αφού εκεί γίνεται το μάθημα της γυμναστικής και διεξάγονται εκδηλώσεις. Έχουμε τρεις λυόμενες αίθουσες και αναμένουμε να μας φέρουν ακόμα μία, δεν γνωρίζουμε πότε, προκειμένου να απομακρυνθούν οι μαθητές από την συγκεκριμένη αίθουσα».

«Αυτή τη στιγμή στην Βορόκληνη που είναι η μεγαλύτερη Κοινότητα της Κύπρου, σύμφωνα και με την τελευταία απογραφή, υπάρχει τόση οικιστική ανάπτυξη, που διερωτόμαστε που θα φοιτήσουν αυτοί οι νέοι μαθητές. Σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για ανέγερση νέου σχολείου θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να αρχίσει να κτίζεται και μέχρι τότε ο αριθμός των μαθητών θα φτάσει τους 600. Το νέο σχολείο θα ανεγερθεί σε εκκλησιαστική γη με την Εκκλησία να αποδέχεται την ανταλλαγή με χαλίτικη γη ίσης αξίας, όπως έγινε και παλαιότερα με το κοινοτικό γήπεδο. Με αυτή την ανταλλαγή η κυβέρνηση δεν θα δαπανήσει χρήματα για την απαλλοτρίωση γης, απλώς θα γίνει ανταλλαγή γης». 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κοινοτάρχη, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της επαρχίας και των οργανωμένων συνόλων της Κοινότητας, ώστε να γίνει από κοινού μια προσπάθεια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Παιδείας και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Στόχος είναι να υποβληθεί εκ νέου το αίτημα μας ότι πρέπει στην Βορόκληνη να ανεγερθεί ένα νέο Δημοτικό Σχολείο, αφού υπάρχει υπερπληθυσμός μαθητών. 

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: