22.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: H αγαπημένη τηλεμαγείρισσα στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού-Θα στήσει μια γαστρονομική...

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: H αγαπημένη τηλεμαγείρισσα στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού-Θα στήσει μια γαστρονομική γιορτή και θα παρουσιάσει το βιβλίο της

-

Το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο «46 στιγμές από τη ζωή μου- Η γαστρονομία της Κύπρου από γενιά σε γενιά» θα παρουσιάσει η γνωστή τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 2-5 μ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ενώ για την συγγραφέα και τη γαστρονομία της Κύπρου θα μιλήσει η πρώτη κυρία Φιλίππα Καρσέρα-Χριστοδουλίδη, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκος, η Ελίνα Χριστοφίδου από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο κοινοτάρχης του Αναλυόντα Μιχαλάκης Ηροδότου και η τηλεοπτική σεφ Γαλάτεια Παμπορίδη.   

Στην παρουσίαση του βιβλίου της η Χρύσω Λέφου θα στηθεί μια γιορτή για τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας, με ζωντανές επιδείξεις για χαλλούμι, αναρή, τραχανά, παλουζέ, καττιμέρι, λουκουμάδες, ρέσι, πάστες (τα φημισμένα κεραστικά στους γάμους που φτιάχνουν στον Κάμπο), μοντέρνα κυπριακή και vegan κουζίνα, καθώς και ζυμώματα με τα παιδιά.

Όπως αναφέρει η Χρύσω Λέφου, το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο ένα βιβλίο με συνταγές. ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της θα βρει ποια ήταν η αφορμή που ένα φαγητό φτιάχτηκε, ποια ανάγκη ικανοποίησε, είτε επισιτιστική, είτε εμπειρική και ποια είναι η ετυμολογία της ονομασίας του.

Επίσης, στην γιορτή θα διαβάσει για την ελιά, το αλεύρι, το τυρί και το αλλαντικό, τους γαστρονομικούς αυτούς θησαυρούς που στο βιβλίο η συγγραφέας ονομάζει «πυλώνες της Γαστρονομίας της Κύπρου».

Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.  

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: