fbpx
31.2 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ: «Στόχος μου, λοιπόν, είναι το «Everest»- Ανατρέποντας τα συνηθισμένα μπορείς...

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΑΛΛΕΝΟΥ: «Στόχος μου, λοιπόν, είναι το «Everest»- Ανατρέποντας τα συνηθισμένα μπορείς να… «Touch the Sun… Be the Sun!!!»

-

Οι στόχοι και τα όνειρα πραγματοποιούνται μόνο μέσα από προσπάθεια, πείσμα και πολύ δουλειά. Βγαίνοντας από το σκοτάδι της εσωτερικής μας «φυλακής» τότε μπορούμε να «αγγίξουμε» το ήλιο και παράλληλα να γίνουμε εμείς ο ήλιος. Η Χρυστάλλα Καλλένου όπως διευκρινίζει όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα και στην ζωή, να λάμψουν φτάνει να μετατρέψουν την ντροπή τους, σε φωνή…

Η ανάγκη της ηθοποιού, θεατροπαιδαγωγού αλλά και ιδιοκτήτρια του «Θεατρικού εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου» την ώθησε να ανεβάσει επί σκηνής, το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 20.00 στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, το μιούζικαλ «Touch the Sun… Be the Sun!!!». Πρόκειται για ένα όραμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά μετά από πολύ κόπο, όρεξη και αγάπη για αυτό που εδώ και χρόνια γνωρίζει πολύ καλά πώς να το φέρει εις πέρας. Βάζοντας, την θετική της ενέργεια και το χαμόγελο στα χείλη συνειδητοποιεί ότι η μαγεία ξεκίνα όταν κάποιος θέσει μέσα του, τους στόχους ώστε  στο τέλος όλα να γίνουν πραγματικότητα…

Ηθοποιός, Θεατροπαιδαγωγός, αλλά και ιδιοκτήτρια του  «Θεατρικού εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου».  Και τώρα ανεβάζετε το musical «Touch the Sun… Be the Sun!!!».  Πώς καταφέρνετε να φέρνετε εις πέρας όλες αυτές τις ιδιότητες;

Φοράω απλά το χαμόγελο μου… Κι όταν νιώθω πως κουράστηκα και είμαι έτοιμη να πω «δε μπορώ», τότε κλείνω τα μάτια μου για λίγο, επαναφέρω το χαμόγελο μου κι έτσι μαγικά συνειδητοποιώ πως τελικά όλα τα μπορώ!!! Όλα τα μπορούμε!!!

«…Είναι μια παράσταση που όλοι θα περάσουν υπέροχα και θα φύγουν λίγο καλύτεροι και φωτεινότεροι άνθρωποι!!!»

Απ’ ότι γνωρίζω είναι μια θεατρική μεταφορά και διασκευή της  ταινίας-musical «The greatest showman». Πόσο δύσκολο ήταν για σας να υλοποιήσετε μια τέτοια παραγωγή για τα δεδομένα της Κύπρου;

Πολύ σωστά!!! Ήταν και είναι πολύ δύσκολο κι αυτό είναι που με γέμισε και με γεμίζει μέχρι σήμερα που μιλάμε, με τόσο πάθος και τόση αφοσίωση στο να πετύχει αυτή η παράσταση!!! Όσο πιο ψηλά βάζω τον βαθμό δυσκολίας, τόσο πιο δυνατή νιώθω όταν τα καταφέρνω!!! Είναι σαν ένας ορειβάτης… Κάθε φορά θέλει να ανεβαίνει πιο ψηλό και πιο δύσκολο βουνό… Κι όταν τα καταφέρνει, ανυπομονεί για το επόμενο!!! Στόχος μου λοιπόν είναι το «Everest»!!!

Πόσο χρόνο διαθέσατε για να φέρετε εις πέρας το μιούζικαλ;

Ξεκίνησε να ετοιμάζεται από το Καλοκαίρι του 2021… Και η παράσταση μας είναι στις 6 Αυγούστου 2022… Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και 2 μήνες σχεδόν…

Είναι εύκολο να σκηνοθετείτε σχεδόν 100 άτομα επί σκηνής;

Δεν είναι καθόλου εύκολο όχι… Αλλά οι δικοί μου οι μαθητές είναι τόσο πειθαρχημένοι, τόσο παθιασμένοι με την τέχνη του Θεάτρου, τόσο ευγενικοί άνθρωποι και γεμάτοι ήθος και σεβασμό και με αγαπάνε και με εμπιστεύονται τόσο πολύ… Που οι δικοί μου οι μαθητές, κάνουν ακόμα και τα πολύ δύσκολα, να μοιάζουν ευκολότερα!!! Το ίδιο και οι συνεργάτες που έχω επιλέξει να είναι μαζί μου στην παράσταση μου. Οι ηθοποιοί Γεωργία Μανελίδου και Στέφανος Κασάπη. Οι επαγγελματίες τραγουδιστές και vocal coaches μας Κατερίνα Τόφια και Γιάννης Στυλιανού. Και η χορογράφος – χορεύτρια Εβελίνα Χαραλάμπους.

Τι σας έκανε να θέλετε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο musical;

Η ανάγκη μου να ωθήσω τους ανθρώπους να βγουν από το σκοτάδι της εσωτερικής τους «φυλακής» στο Φως. Να κάνουν τις «ατέλειες» τους ταλέντο και να μετατρέψουν την ντροπή τους σε φωνή. Όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα και τη ζωή!!! Πώς είναι δυνατόν ακόμα να υπάρχουν παραγκωνισμένοι άνθρωποι; Πρέπει να σταματήσει αυτό και να βρουν το θάρρος να λάμψουν για αυτό ακριβώς που είναι!!!

Σε ποιους απευθύνεται το musical σας;

Σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες!!! Είναι μια παράσταση που όλοι θα περάσουν υπέροχα και θα φύγουν λίγο καλύτεροι και φωτεινότεροι άνθρωποι!!!

Το συγκεκριμένο musical ήταν ένα όνειρο ζωής να το δείτε επί σκηνής;

Όχι… Δεν ήταν όνειρο ζωής!!! Ήταν όμως ένα όραμα μου!!! Όνειρο ζωής έχω μόνο την υγεία και την αγνή αγάπη!!!

Ποιες είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος για να ανεβεί στην σκηνή του θεάτρου σε ένα musical που έχει ευρωπαϊκά στάνταρ;

Να τραγουδά καλά, να έχει ρυθμό, να χορεύει καλά και φυσικά να είναι πολύ καλός στην υποκριτική!!! Επίσης χρειάζεται να είναι αρκετά πειθαρχημένος κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το Musical!!!

«Η θετικότητα και το χαμόγελο είναι το Α και το Ω αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να καταφέρουμε ένα ομορφότερο και φωτεινότερο αύριο!!!»

Ποια ακριβώς είναι η Χρυστάλλα Καλλένου;

Η Χρυστάλλα Καλλένου είναι μια γυναίκα που έχει αφοσιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Τέχνη της, που είναι το Θέατρο… Είτε μέσω της Διδασκαλίας Θεάτρου, είτε μέσω της Υποκριτικής, είτε μέσω της Σκηνοθεσίας και Θεατρικής Παραγωγής, είτε μέσω της Θεατρικής Γραφής. Είναι επίσης, μια γυναίκα που αναζητά το Φως στη ζωή της, την ηρεμία και την γαλήνη. Α… Κι αγαπά τη θάλασσα!!!

Πόσο ρόλο διαδραματίζει η θετικότητα στον άνθρωπο σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;

Η θετικότητα και το χαμόγελο είναι το Α και το Ω αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να καταφέρουμε ένα ομορφότερο και φωτεινότερο αύριο!!!

Ποιος ρόλος θεωρείτε ότι σας ταιριάζει καλύτερα;

Ένας καλός ηθοποιός, πρέπει να μπορεί να κάνει κάθε ρόλο που του δίνεται, πάρα πολύ καλά. Και είναι κάτι που δουλεύω πολύ και με τους δικούς μου μαθητές… Τους θέλω τέλειους σε κάθε ρόλο που τους δίνω!!! Οπότε δε θεωρώ ότι μου ταιριάζει κάποιος ρόλος καλύτερα από έναν άλλο. Ανυπομονώ για κάθε νέο ρόλο μου!!!

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας αναφέρετε εκτός από το musical που θα ανεβάσετε, πως παρουσιάζετε και μια νέα εκπομπή με την ονομασία  “BackstageCy” που προβάλλετε στο YouTube;

Χαίρομαι πάρα πολύ για την ερώτηση αυτή… Ναι, παρουσιάζω την εκπομπή «BackstageCy» που είναι μια παραγωγή της “Klaketa’s Production”, σε σκηνοθεσία της αγαπημένης μου Σοφίας Τσαγγαρίδου και παρουσιάζεται στο YouTube Chanel της “Klaketa’s Production”.  Είναι μια εκπομπή, όπου τρυπώνουμε στα backstage διαφόρων τηλεοπτικών σειρών και εκπομπών, διαφόρων θεατρικών παραστάσεων και πολλά άλλα… Εγώ παίρνω συνεντεύξεις σε διάφορους συντελεστές (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ενδυματολόγους, παραγωγούς, σεναριογράφους κ.τ.λ.) και μαθαίνουμε από αυτούς όλα όσα θα ήθελε ο κόσμος να ξέρει ότι συμβαίνουν πίσω στα παρασκήνια. Κάθε Πέμπτη έχουμε καινούργιο επεισόδιο. Πραγματικά είναι μια από τις ομορφότερες δουλειές και συνεργασίες που έχω ζήσει και νιώθω πάρα πολύ τυχερή γι’ αυτό!!!

Περιμένατε ότι μέσω της χρήσης σας στο Tikok θα είχατε τόση απήχηση στον κόσμο;

Πραγματικά όχι… Δεν το περίμενα με τίποτα, αλλά ήταν ένα ευχάριστο γεγονός!!!

Απ’ ότι γνωρίζω βραβευτήκατε και για τα βίντεο σας στο ΤikTok. Τι ακριβώς σημαίνει για σας το βραβείο αυτό;

Ναι, από ένα Ελληνικό YouTube Chanel  βραβεύτηκα για ένα Tik-Tok video μου που υποδυόμουν την Σωσώ από την Ελληνική σειρά «Εγκλήματα». Δεν ένιωσα να σημαίνει κάτι για εμένα το βραβείο αυτό… Αλλά σίγουρα με έκανε να νιώσω μεγάλη χαρά!!!

Θεωρείτε  ότι το διαδίκτυο σας βοήθησε να έχετε περισσότερη αναγνωρισιμότητα;

Την πιο πολλή αναγνωρισιμότητα, μου την πρόσφερε η τηλεόραση… Και κάθε φορά που παίζω σε κάποια σειρά ή πάω σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, βλέπω τη διαφορά στον αριθμό των ακόλουθων μου σε Instagram, Facebook και Tik-Tok… Οπότε πιστεύω πως η τηλεόραση είναι που βοηθάει πιο πολύ, στην δική μου βέβαια περίπτωση.

Ως ηθοποιός προτιμάτε να είστε επί σκηνής ή στην τηλεόραση;

Απολαμβάνω πάρα πολύ και τα δυο!!! Ίσως λίγο περισσότερο το Θέατρο, για την αδρεναλίνη που σου προκαλεί, για τα φώτα που νιώθεις να αντανακλούν στο πρόσωπο σου, για τα τόσα πολλά ζευγάρια μάτια που νιώθεις να σε κοιτάνε και φυσικά για το χειροκρότημα που παίρνεις στο τέλος της κάθε παράστασης.

«Το να διδάσκεις Θέατρο σε παιδιά 2,5 ετών έως ενήλικες, δεν είναι καθόλου απλό κι εύκολο πράγμα… Τους διδάσκεις πάνω απ’ όλα ήθος…»

Πώς είναι να διδάσκετε  για το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου»;

Το να διδάσκεις Θέατρο σε παιδιά 2,5 ετών έως ενήλικες, δεν είναι καθόλου απλό κι εύκολο πράγμα… Τους διδάσκεις πάνω απ’ όλα ήθος… Να αγαπάνε και να σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους… Τους μαθαίνεις την όμορφη συνεργασία… Να δουλεύουν σε ομάδες και να περιμένουν την σειρά τους υπομονετικά… Τους μαθαίνεις να ακούνε τους άλλους… Τους μαθαίνεις να μην ντρέπονται να μιλήσουν, να εκφραστούν, να πουν την τεκμηριωμένη άποψη τους μπροστά σε άλλους… Τους πλάθεις χαρακτήρα… Τους διδάσκεις Πολιτισμό!!! Τους κάνεις να αγαπάνε τις Τέχνες!!! Αφιερώνεις από τον προσωπικό σου χρόνο για να τους πας να παρακολουθήσουν Θεατρικές Παραστάσεις… Τους μαθαίνεις να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν την φαντασία τους με όμορφο καλλιτεχνικό τρόπο… Τους διδάσκεις Ιστορία Θεάτρου… Τους διδάσκεις ποίηση… Τους μαθαίνεις να εκφράζονται με το σώμα τους… Να ταξιδεύουν μέσα στις νότες της μουσικής… Τους μαθαίνεις σπουδαίες προσωπικότητες που πρέπει να γνωρίζουν… Τους παίρνεις ταξίδια πίσω στον χρόνο ή ταξίδια στο μέλλον… Το να διδάσκεις Θέατρο σε παιδιά 2,5 ετών έως ενήλικες, δεν είναι καθόλου απλό κι εύκολο πράγμα… Είναι η πιο όμορφη και μεγάλη ευθύνη!!!! 

Από τι γνωρίζω στο «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» μπορούν να ενταχθούν όλες οι ηλικίες…

Ναι στο Θεατρικό Εργαστήρι υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες. Από το τμήμα ηλικιών Νηπιαγωγείου, Τμήμα ηλικιών Προ Δημοτικής, Τμήμα ηλικιών Πρώτης, Δευτέρας και Τρίτης Δημοτικού, Τμήμα ηλικιών Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, Τμήμα Εφήβων  και Τμήμα Ενηλίκων. Ήδη οι εγγραφές μας ξεκίνησαν.

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου» βρίσκεται:

Διεύθυνση: Γιγάντων 12 (Λάρνακα)

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 99-780361

Στο Instagram: theatrikoergastiri_x.kallenou

Και στο Facebook: Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου 

Το Musical «Touch the Sun… Be the Sun!!!» θα ανεβεί επί σκηνής στο “Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας” στις 20:00 το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

     Σε μια  παραγωγή του «Θεατρικού Εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου».

Σκηνοθεσία, Χορογραφίες

Θεατρική Μεταφορά-Διασκευή:

Χρυστάλλα Καλλένου

Vocal Coaches:

-Κατερίνα Τόφια

-Γιάννης Στυλιανού

Παίζουν οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές:

-Χρυστάλλα Καλλένου

Γεωργία Μανελίδου

-Στέφανος Κασάπη

Εβελίνα Χαραλάμπους

-Κατερίνα Τόφια

-Γιάννης Στυλιανού

Εισιτήρια θα βρείτε στο “Tickethour” ή στα καταστήματα “ACS Couriers“.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΟΜΨΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Εννέα Κύπριες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν την κυπριακή παράδοση-Όλα τα...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται με εννέα καταξιωμένες Κύπριες σχεδιαστές παρουσιάζοντας μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικά της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του...