fbpx
22.8 C
Nicosia
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΧΡΥΣΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ»: Με χρώμα του χρυσού φωτίστηκε το προεδρικό μέγαρο αλλά και...

«ΧΡΥΣΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ»: Με χρώμα του χρυσού φωτίστηκε το προεδρικό μέγαρο αλλά και με φωνές των παιδιών

-

Το Προεδρικό Μέγαρο φωτίστηκε με το χρώμα του χρυσού σε μια εκδήλωση όπου σκοπό είχε να τιμήσει τα παιδιά και τους εφήβους που νοσούν με καρκίνο ή έφυγαν καθώς και των οικογενειών τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Liasi Photography Ltd-(Ηλίας Λιασή)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας πραγματοποίησαν μια σεμνή εκδήλωση για τον Σεπτέμβριο ο οποίος είναι ο μήνας που τιμούν τα παιδιά και τους έφηβους που πάλεψαν ή παλεύουν με τον καρκίνο.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς με τα παιδιά τους αλλά και άλλοι προσκεκλημένοι. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας Φιλίππας Καρσέρας αλλά λόγω της απουσίας της στο εξωτερικό δεν παρευρέθηκε. Την εκδήλωση τίμησε και προσφώνησε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη καθώς και ο Δρ. Λοϊζος Λοϊζου, ο οποίος στέκεται πάντοτε στο πλαϊ του συνδέσμου.

Από την μεριά της, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, Λουϊζα Στεφανίδου μίλησε για το σκοπό της εκδήλωσης τονίζοντας την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου.

«Απόψε φωτίζουμε το Προεδρικό Μέγαρο. Τιμούμε τα παιδιά και τους έφηβους που με δύναμη ψυχής παλεύουν με τον καρκίνο. Τιμούμε τους νέους που επιβίωσαν από τον καρκίνο. Τιμούμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κατάματα τη ζοφερή πραγματικότητα του παιδικού καρκίνου και τις οικογένειες που βιώνουν τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του παιδιού τους. Τιμούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδογκολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου που με επαγγελματισμό, σεβασμό, ευαισθησία, αστείρευτη αγάπη και αμέριστη αφοσίωση φροντίζουν τα παιδιά μας.»

Ο Σεπτέμβριος καθιερώθηκε παγκόσμια ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Έχει ως όραμα να χρωματίσει τον κόσμο χρυσό, ώστε κάθε παιδί που νοσεί με καρκίνο, να επιβιώνει και να απολαμβάνει μια ποιοτική ζωή, κοινωνική ευημερία και ψυχική ευεξία.

Ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» ενώνει τις φωνές των παιδιών και εφήβων που νοσούν με καρκίνο καθώς και των οικογενειών τους και αποτελεί μοχλό πίεσης ώστε να διαμορφώνεται μια συντονισμένη καμπάνια κινητοποίησης, με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας γύρω από τον παιδικό-εφηβικό καρκίνο.

Τον Χρυσό Σεπτέμβρη οι γονείς των παιδιών με καρκίνο σε όλο τον κόσμο δυναμώνουμε τις φωνές μας για να προβάλουμε την ανάγκη εφαρμογής υψηλής ποιότητας προγραμμάτων για τον παιδικό- εφηβικό καρκίνο. Τον Σεπτέμβρη υποκλινόμαστε στα παιδιά και τους έφηβους που με δύναμη ψυχής παλεύουν με τον καρκίνο και στους νέους που επιβίωσαν.

Η Άντρη Προδρόμου, η Πόπη Κανάρη, η Νεκταρία Παπαδόπουλου και η Λουίζα Στεφανίδου

H Mαρία Χρυστοδούλου, η Νεκταρία Παπαδόπουλου και η Άντρη Προδρόμου

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: