16 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Nέο γκράφιτι για την ψυχική υγεία των ανδρών στην οδό...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ: Nέο γκράφιτι για την ψυχική υγεία των ανδρών στην οδό Αισχύλου -«Στις 3 το πρωί συνήθως πολεμώ τους ψυχικούς πόνους με μάτια ανοιχτά και χωρίς ύπνο»- (Φώτο)

-

Ένα νέο γκράφιτι εμφανίστηκε στην Οδό Αισχύλου στην Λευκωσία. Το γκράφιτι αυτό δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κακουλλή γνωστό ως CRS, o oποίος αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία των ανδρών, με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα για την ψυχική υγεία των ανδρών.

Το γκράφιτι με το μήνυμα «Η ανδρική ψυχική υγεία έχει επίσης σημασία». Ο δημιουργός, εξηγεί ότι αυτή η ώρα είναι σημαντική για αυτόν καθώς είναι μια περίοδος που συχνά αντιμετωπίζει τους δικούς του ψυχικούς πόνους. Ο CRS περιγράφει τη δική του εμπειρία με την ψυχική υγεία, έχοντας διαγνωστεί με βαριά κατάθλιψη πριν από πέντε χρόνια.

Μέσω της ιστορίας του, τονίζει τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας και της αποδοχής ότι η ψυχική υγεία δεν είναι θέμα ντροπής ή αδυναμίας. Εξιστορεί τον προσωπικό του αγώνα, την αναζήτηση βοήθειας από ψυχολόγους και ψυχιάτρους, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Ο στόχος του γκράφιτι είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ενθαρρύνει τους άνδρες να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματά τους και να αναζητήσουν την απαραίτητη υποστήριξη. «Φτάνει πια με τα στερεότυπα και τις κουβέντες, όλοι άνθρωποι είμαστε και σε κάποια φάση της ζωής μας πονάμε ψυχικά και χρειαζόμαστε την απαραίτητη βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το γκράφιτι αυτό έγινε στις 3 το πρωί μια σημαδιακή ώρα για εμένα, όπου στις 3 το πρωί συνήθως πολεμώ τους Ψυχικούς πόνους με μάτια ανοιχτά και χωρίς ύπνο».

Το γκράφιτι αυτό είναι μια κραυγή για αλλαγή και μια υπενθύμιση ότι η ψυχική υγεία αφορά όλους. Η πρωτοβουλία του CRS αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στις προσπάθειες για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των ανδρών, ειδικά για τον μήνα Ιούνιο που η σημασία της ψυχικής υγείας συχνά επισκιάζεται από άλλα γεγονότα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: