fbpx
31.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΙΟΝΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΧΙΟΝΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

-

Χιονοστρώσεις και παγετός επικρατεί σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού. Τόσο η κάμερα του Kitasweather στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος, την περιοχή Βαβατσινιάς προς Λευκωσία και Πέρα Πεδί προς Πλάτρες/Τρόοδος, όσο και οι κάτοικοι των διάφορων περιοχών απαθανάτισαν τις στιγμές της χιονόπτωσης.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα όποια φαινόμενα από τα 350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, ενώ λίγες νιφάδες χιονιού ή χιονόνερου μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά έως 100-150 μέτρα πιο κάτω.

Χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται κυρίως από τα 600 μέτρα και άνω, οι οποίες ωστόσο μέχρι τα 900 περίπου μέτρα θα είναι ελαφριές και όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο, οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ κυρίως στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 8 έως 10 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ο οποίος θα είναι έντονος στα υψηλότερα ορεινά.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Απόψε ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα ενώ τοπικά στα ορεινά/ημιορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ.

Φωτογραφία από την Persia Nicolaou από την χιονισμένη Λόφου

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 2 έως 4 στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ο οποίος θα είναι έντονος στα ορεινά, ενώ τοπικός παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε υπήνεμες πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Κελλάκι Λεμεσού από τον Antreas Shiakos
Βίντεο από την Λόφου
Από τον Odisseas Iordanou στη Πάχνα
Από την Nicky Zani Tsolaki στον Αγρό
Φωτογραφία: Έλενα Αγαθοκλέους από το Κελλάκι

Φωτογραφία: Angelina Demosthenous από το Πέρα Πεδί

Φωτογραφία: Χιονισμένο το ξενοδοχείο Jubilee από τον Μάριο Βρυώνη
Φωτογραφία: Aπό Patra Efthimiou στο Μονιάτη

Από Andrie Mourouzi στο Παλαιχώρι

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: