fbpx
26.3 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ: «Ήταν η μοίρα μου να γίνω δασκάλα yoga και pilates»-Δύο...

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ: «Ήταν η μοίρα μου να γίνω δασκάλα yoga και pilates»-Δύο είδη γυμναστικής που σε «ταξιδεύουν» σε άλλους κόσμους

-

Ο ήρεμος τόνος της φωνής της και γενικότερα όλο το ταμπεραμέντο της Φλωρεντίας Λάμπρου σε «ταξιδεύουν» σε άλλους κόσμους, σε αυτό της χαλάρωσης, κάτι που πρέπει να αποπνέει μια δασκάλα yoga και pilates.

Tα τριάντα χρόνια της διδακτικής εμπειρίας η ίδια θέλησε να τα αποτυπώσει μέσα στο δεύτερο βιβλίο της, στο οποίο ονομάζεται «Pilates Συνταγές ασκήσεων» και διδάσκει στον αναγνώστη την ιστορία τη βάση του συστήματος, πώς να οργανωθεί σωστά ένας χώρος στο σπίτι, δίνοντας παράλληλα ένα πρόγραμμα pilates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ξεχωριστό ταλέντο η Κύπρια αθλήτρια-https://coffeevibesmagazine.com/2022/10/07/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7-h-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%80/

Αληθεύει ότι όταν ασχολείσαι με την yoga όταν ξυπνάς το πρωϊ, λες, «Αυτή θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου»;

Όταν κανείς Yoga μαθαίνεις στην πειθαρχία μέσω της πρακτικής ενώ συνειδητοποιείς πόσο ευλογημένος είσαι, που είσαι ζωντανός.  Είναι μαγεία να είσαι σε αυτό το καταπληκτικό ταξίδι δημιουργίας. Όταν ξυπνάς το πρωί, παίρνεις μια βαθιά αναπνοή και παίρνεις αυτό που σου προσφέρει  η ζωή, γιατί έχεις μάθει να εμπιστεύεσαι μέσω αυτής.

Μετά από τριάντα-τρία χρόνια στο χώρο της yoga και του pilates τι είναι αυτό που σας πρόσφερε ως άτομο;

Η yoga και το  pilates μου έχουν προσφέρει πολλά, με έχουν βοηθήσει να αποδεχτώ και να σέβομαι τον εαυτό μου. Μέσα από χρόνια πρακτικής έχω γίνει πιο δυνατός άνθρωπος. Έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω επιλογές στη ζωή. Έχω μάθει τι σημαίνει αγάπη χωρίς όρους και είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να τη ζήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:O Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου υπογραμμίζει τη σημασία της παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας–https://www.boussiasnews.cy/el/news/1665145452/paghkosmia-hmera-anakoyfistikis-frontidas-to-minima-toy-antikarkinikou-sindesmoy

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτού του είδους την γυμναστική;

Από τότε που θυμάμαι, η γυμναστική ήταν πάντα στη ζωή μου. Το pilates και η yoga μπήκαν στην ζωή μου μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, και με βοήθησαν στην αποκατάσταση. Μετά ένιωσα ότι ήταν η μοίρα μου να γίνω ασκούμενη και δασκάλα.

Το βιβλίο που έχετε εκδώσει είναι το δεύτερο κατά σειρά .Τι περιέχει ακριβώς το βιβλίο και πώς μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες;

Το δεύτερο μου βιβλίο είναι ένα βιβλίο για το pilates. Ονομάζεται «pilates Συνταγές ασκήσεων» . Διδάσκει στον αναγνώστη την ιστορία τη βάση του συστήματος, πως να οργανωθεί σωστά ένας χώρος στο σπίτι  για ένα πρόγραμμα pilates. Αποτελεί επίσης από τρεις συνταγές μαγειρικής που είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και τέλεια γεύση. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αποτελείται από  προγράμματα pilates.
-ΠΙΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ
-ΠΙΛΑΤΕΣ ΥΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ
-ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ
-ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
-ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ
-ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΓΛΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΡΩΝ
Όλα εξηγούνται λεπτομερώς με φωτογραφίες που δείχνουν κάθε μέρος της άσκησης από την αρχή μέχρι το τέλος.

«Το pilates και η yoga μπήκαν στην ζωή μου μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, και με βοήθησαν στην αποκατάσταση»

Ποια είναι η φιλοσοφία της yoga;

Η γιόγκα προέρχεται από μια αρχαία φιλοσοφία του Ινδουισμού. Το πνεύμα και το σώμα είναι όλα ένα και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Μερικές από τις διδασκαλίες είναι να ζούμε με απλότητα, να αγαπάμε άνευ όρων, να σεβόμαστε τον εαυτό μας, και τους γύρω μας και να καλλιεργούμε ευγνωμοσύνη.

Στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου σας είχατε πει ότι η yoga και το pilates σας έχει σώσει τη ζωή, τι ακριβώς εννοούσατε;

Μετά τον τραυματισμό μου ένιωσα ότι η επαγγελματική μου ζωή είχε τελειώσει. Ήμουν τόσο συνηθισμένη να διδάσκω αερόμπικ και να δουλεύω στα γυμναστήρια. Η yoga και το pilates μου έδειξαν ότι υπάρχει φως στην άκρη τoυ τούνελ. Μια νέα ζωή με περίμενε και ήμουν έτοιμη να τη δεχτώ.

Από την παρουσίαση του βιβλίου της, με την Μαρία Κυριάκου

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά για να γίνει ένας μαθητής, δάσκαλος της yoga;

Πιστεύω ότι η yoga έρχεται και σε βρίσκει όταν χρειάζεται αλλαγή στην ζωή σου. Ο καθένας μπορεί να γίνει μαθητής και δάσκαλος. Πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η αλλαγή ξεκινά από μέσα μας και κινείται προς τα έξω στη ζωή. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, πολλές φορές είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Όλοι θέλουμε αλλαγή στην ζωή μας, αλλά είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε;

Για να γίνει κάποιος δάσκαλος πρέπει να κάνει τέλεια όλες τις στάσεις της yoga;

Είμαστε όλοι μοναδικοί, η πρακτική της asana είναι μόνο ένα μέρος της πρακτικής της yoga. Δεν υπάρχει προορισμός, μόνο ένα ταξίδι όπου πρέπει να απολαύσεις. Σιγά σιγά γίνεσαι πιο δυνατός και ευλύγιστος και θα μπορέσεις να μάθεις και το πιο δύσκολα asana, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Για να είσαι δάσκαλος πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι θα είσαι πάντα μαθητής.

Αληθεύει ότι η yoga μπορεί να ταιριάζει καλύτερα μόνο σε ήρεμα άτομα;

Κάθε άτομο έχει μια ήρεμη πλευρά. Αυτή η πλευρά είναι το ποιοι πραγματικά είμαστε, είναι ο πυρήνας μας, η αληθινή μας ουσία. Όταν κάνουμε γιόγκα, συνδεόμαστε με αυτή την πλευρά και συνειδητοποιούμαι ότι χρειαζόμαστε να γίνουμε οικείοι μαζί της.

Την yoga μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος σε οποιαδήποτε ηλικία;

Ναι,  η yoga είναι για όλους και για οποιονδήποτε οποιαδήποτε ηλικία. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να ξεκινήσει κάποιος yoga.

Ποιο φύλο ασχολείται περισσότερο με την yoga και ποιοι με το pilates;

Στις περισσότερες χώρες το pilates και την yoga απολαμβάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες. Δυστυχώς στην Κύπρο οι γυναίκες είναι αυτές που απολαμβάνουν τα οφέλη της. Οι Κύπριοι άνδρες επιλέγουν να χτίζουν μυς σε ατμόσφαιρα γυμναστήριων. Πολλές φορές αυτό οδηγεί σε αυξημένη ένταση και δεν ξέρουν πως να απελευθερώσουν αυτή την υπερφόρτωση.  

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: