Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
12.6 C
Cyprus

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Επιστολή καταπέλτης από τον πατέρα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

- Advertisement -

Σε μια έντονα συναισθηματική επιστολή, ο Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του τέως Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, απευθύνεται στους δικαστές και τον Γενικό Εισαγγελέα μέσω της ιστοσελίδας του Philenews.

Στην επιστολή του, εκφράζει την βαθιά δυσαρέσκειά του για την παύση του γιου του από το αξίωμα, κατηγορώντας τους εμπλεκόμενους για υποκρισία και λανθασμένες αποφάσεις που βλάπτουν το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου. Με αναφορές σε ιστορικά και θρησκευτικά παραδείγματα, ο κ. Μιχαηλίδης καταδικάζει την απόφαση, τονίζοντας ότι αυτή στερεί την πατρίδα από τις πολύτιμες υπηρεσίες ενός τίμιου δημόσιου λειτουργού.

«Τρεις φορές η ελληνική ιστορία παρουσιάζει παραδείγματα αθώων ανθρώπων που καταδικάστηκαν από άνομο συνέδριο. Πρώτη περίπτωση είναι στην αρχαιότητα ο Σωκράτης. Καταδικάστηκε σε θάνατο, διότι διέδιδε δήθεν καινά δαιμόνια.

Δεύτερη περίπτωση είναι η περίπτωση του Χριστού. Καταδικάστηκε σε θάνατο διότι τον ζήλευαν. Προς τούτο δημιουργήθηκε άνομο συνέδριο, που αναζητούσε μάρτυρες για να τον καταδικάσουν.

Τρίτη περίπτωση, είναι η υπόθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, του γιου μου. Και ο μεν Υιός του ανθρώπου πορεύεται τον δρόμο του, χρησιμοποιώντας και τη δύναμη και την καθοδήγηση του πατέρα του. Αλλά ουαί τω ανθρώπω εκείνω, στην περίπτωση μας τω γενικώ εισαγγελεί, διά του οποίου ούτος πορεύεται.

Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου. Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι δώσατε παντοδυναμία στον Εισαγγελέα, ο οποίος αύριο θα ζητήσει και την δική σας παύση.

Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι θέσατε στην ιδία μοίρα ένα νούσιμο άνθρωπο, που κάνει την δουλειά του με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου που κατηγορείτο για ποινικό αδίκημα.

Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι ενεργείτε σε βάρος της πατρίδος σας, την οποία στερείτε από τις υπηρεσίες ενός τίμιου εργάτη, που προστατεύει τα δίκαια των απλών ανθρώπων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζουν τον Οδυσσέα πρώτο.

Ουαί υμίν, Κύπρος, που επιτρέπεις σε τέτοια άτομα να σε ποδηγετούν. Κύπρος μου, δώσε αυτοίς κατά τα έργα αυτών, ότι κενά κατά σου εμελέτησαν».

Hot this week

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Βγαίνει στους δρόμους για έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών-85 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει...

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

Topics

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: 69 περιστατικά που προκλήθηκαν από νεαρά άτομα σε ένα 24ωρο

Σε 69 περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία αποδίδονται σε ενέργειες...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

Related Articles

Popular Categories