fbpx
15.9 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤΖΟΝ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: Ο Ελληνοκύπριος που εφηύρε τεχνολογία αιχμής στην τεχνητή νοημοσύνη (AI)...

ΤΖΟΝ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ: Ο Ελληνοκύπριος που εφηύρε τεχνολογία αιχμής στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) – Η εταιρεία του βραβεύτηκε στα Greater London Enterprise Awards- «Κάποιοι μου λένε «Είσαι τυχερός!»

-

Δυναμικός, ανεξάρτητος, ένας άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει την εκτίμηση της διεθνής κοινότητας μέσα από την δημιουργικότητα του αλλά και την αστείρευτη όρεξη του για δουλειά. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του είναι ότι κατάφερε να δημιουργήσει και να επεκταθεί στο χώρο του διαδικτύου κερδίζοντας το πιο διάσημο βραβείο στα Greater London Enterpice Awards.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Γνωρίζοντας, τον συμπατριώτη μας Τζον Σωκράτους (John Socratous) από κοντά διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα προσγειωμένο επιχειρηματία ο οποίος πρόκειται να απασχολήσει και να ταράξει τα νερά των επιχειρήσεων με την καινούργια τεχνολογία του. (ΑΙ).

Στη ζωή του είχε δύο επιλογές ή να επενδύσει τον χρόνο του βλέποντας τηλεόρασης και κουτσομπολεύοντας τους άλλους…ή να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο το οποίο θα έχει αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Και τα κατάφερε επιλέγοντας να δημιουργήσει με ελευθερία σκέψης βάση τους δικούς του ρυθμούς.


Το μόνο που χρειάζονταν εκτός από τη δημιουργικότητα του ήταν να παρατηρεί και να ακούει προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων.

«Όταν παρέχετε κάτι που λύνει ένα πρόβλημα όπου χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων, τα χρήματα είναι η ανταμοιβή για αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα και όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το λύσετε τόσο περισσότερα χρήματα παίρνετε. Αυτό είναι με λίγα λόγια το Μάρκετινγκ»….Κάποιοι μου λένε «Είσαι τυχερός!»

«Επέλεξα τη δεύτερη επιλογή, αλλά όχι λόγω χρημάτων… αλλά για ελευθερία και ζώντας με δικούς μου ρυθμούς και όρους»

Ο ίδιος όμως γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι, ναι μεν η τύχη ήταν μαζί του αλλά επέλεξε να στερηθεί κάποια πράγματα. Κατά τη διάρκεια της πορείας της ζωής του δεν ήταν πάντοτε τυχερός όπως αρκετοί πιστεύουν αλλά μέσα από τα λάθη, τις στερήσεις και τα εμπόδια που είχε στο διάβα του κατάφερε να σηκωθεί να ανασκουμπωθεί να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του.

O Tζον με την κόρη του, Ζωή

«Επέλεξα να στερηθώ, να υποφέρω και μάλιστα να κλάψω αρκετές φορές από εξάντληση σε περιόδους (όπως Σαββατοκύριακα) που οι περισσότεροι επιλέγουν να μείνουν στη ζώνη άνεσής τους και πιθανώς να διασκεδάζουν ή να παρακολουθούν Netflix. Όσον αφορά την τύχη, είχα την τύχη να εντοπίσω ευκαιρίες και να αναλάβω δράση. Ο Θεός βοηθά αυτούς που βοηθούν τον εαυτό τους, όπως μου έλεγε ο πατέρας μου. Έτσι σηκώθηκα από τον καναπέ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δούλεψα με τον εαυτό μου για όσο χρόνο χρειάστηκε και με οποιοδήποτε κόστος μέχρι τελικής πτώσεως».

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο θυμάται τα παιδικά του χρόνια τα οποία ήταν όπως τα ονειρεύεται ένα παιδί. Παρ’ όλο που οι δυσκολίες δεν έλειπαν, εντούτοις η οικογένεια του προσπαθούσε να μην τους λείψει τίποτα. Αυτό τον πείσμωσε ακόμη περισσότερο θέλοντας κάποια στιγμή να πει στην μητέρα του ότι μπορεί να ξεκουραστεί.

Mε την σύζυγό του,Σόνια.

«Το κίνητρό μου ήταν να πω στην μητέρα μου: «Τώρα μπορείς να ξεκουραστείς. Αναλαμβάνω εγώ». Ποτέ δεν θα ξεχάσω κάποιες στιγμές που όταν τα χρήματα είχαν τελειώσει και είχα μείνει από βενζίνη.  Ήταν κατά τη διάρκεια εκείνου του ζεστού καλοκαιριού του 2002 όπου χρειαζόμουν να ανοίξω τον κλιματισμό στο αυτοκίνητό μου, αλλά δεν μπορούσα γιατί είχε λείψει η βενζίνη και είχα μόνο κάτι κέρματα μέχρι να πάω σπίτι και να ζητήσω (και πάλι) χρήματα».

Πεισματάρης αλλά και αξιοπρεπής έως χαρακτήρας έθεσε ένα στόχο στην ζωή του, ότι πρέπει πλέον να σταθεί στα πόδια του.

«Αυτό ήταν το σημείο που είπα «αρκετά», πού όπως αποδείχθηκε ήταν το καλύτερο δώρο για μένα για θέμα κίνητρων. Έκτοτε, και λίγα χρόνια αργότερα, ξεκινώντας χωρίς απολύτως τίποτα (και τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα)… Κατάφερα να ξεκινήσω τρεις διαδικτυακές επιχειρήσεις και να μπω σε τρεις διαφορετικές αγορές και να πουλήσω ψηφιακά προϊόντα, διαδικτυακές υπηρεσίες και λογισμικά σε περισσότερα 50.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Google, Walt Disney, CBS, McDonald’s, Nestle και άλλες. …και όμως πολύ λίγοι ξέρουν το όνομά μου, αλλά δεκάδες χιλιάδες γνωρίζουν τα ονόματα των προϊόντων μου».

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ώστε να καταφέρει να φέρει την διαδικτυακές του επιχειρήσεις στο πιο ψηλό σημείο, τον ωθούν να πατά γερά στο έδαφος και να αναλογίζεται το τι κατάφερε να «κτίσει» με το πείσμα.

« Μου άρεσε να βρίσκομαι κάτω από το ραντάρ και στην πραγματικότητα είμαι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος που χρειαζόταν την προσοχή του κόσμου για να τροφοδοτήσει τον εγωισμό του.  Δεν με ενδιαφέρουν τα likes και οι followers. Το να είσαι προσγειωμένος είναι υπερδύναμη στις μέρες μας. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να νικήσει κάποιον που ξαναχτίστηκε από στάχτες και δεν αναζητά την έγκριση κανενός. Το χαμηλότερο σημείο μας είναι συνήθως το σημείο εκκίνησης ή το τέλος μας – και μπορεί είτε να σας καταστρέψει είτε να σας δημιουργήσει. Εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε.

Τα μότο που χρησιμοποιεί για μια απόφαση που θα πάρει φανερώνει και τον χαρακτήρα του.

«Οι πραγματικοί επιχειρηματίες είναι διαφορετικά ήδη ανθρώπων. Δεν αποτυγχάνουν, αλλά μαθαίνουν. Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους, δημιουργούν. Δεν κάθονται και κλαίνε, προχωρούν».

Να επισημανθεί, ότι η εταιρεία του Τζον Σωκράτους ReachOut Al, ο οποίος  διαμένει στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια, τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο «Most Dynamic Audio-Visual Advertising Company 2023». Πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα του Κύπριου επιχειρηματία η οποία κέρδισε την διεθνή αναγνώριση για την τεχνολογία αιχμής και την καινοτόμο προσέγγισή του στην εξατομικευμένη διαφήμιση βίντεο. Όπως μας αποκάλυψε ο Τζον Σωκράτους, η πλατφόρμα ReachOut.AI δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κλωνοποιούν (συμπεριλαμβανομένης της φωνής) και να δημιουργούν ελκυστικό, προσαρμοσμένο περιεχόμενο βίντεο που οδηγεί σε καλύτερη αφοσίωση πελατών και περισσότερες πωλήσεις.

Παράλληλα, να διευκρινίσουμε ότι τα Greater London Enterprise Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 2016 με πρωτοβουλία της εταιρείας SME News. Η εταιρεία του Κύπριου επιχειρηματία Τζον Σωκράτους ReachOut.AI είναι μια από τις ένα εκατομμύριο ενεργές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Λονδίνο και στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο βραβείο θεωρείται μια πολύ μεγάλη τιμή αφού τα συγκεκριμένα βραβεία, στόχος έχουν να αναδείξουν τις επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες τους καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια στη συνεχή πρόοδο και εξέλιξή τους.

Το βραβείο Greater London Enterprise Awards, το οποίο αναγνώρισαν το ReachOut Al από ένα εκατομμύριο ενεργές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και στο εξωτερικό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: