Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2026
8.7 C
Cyprus

ΤΕΜΠΗ: «Μέσα από τα μάτια της νεολαίας γεννιέται η αλλαγή»-Oι μαθητές δείχνουν το δρόμο-(Φώτο)

Μέσα από τα μάτια των παιδιών αντικατοπτρίζεται η ελπίδα, η δικαιοσύνη και η αλήθεια. Δεν έχουν μάθει να συμβιβάζονται με την αδικία, δεν δέχονται τη σιωπή ως απάντηση, δεν ανέχονται την αδιαφορία. Όταν οι μεγάλοι ξεχνούν, εκείνα θυμούνται. Όταν άλλοι σκύβουν το κεφάλι, εκείνα το σηκώνουν. Δύο χρόνια μετά, η νεολαία – τα παιδιά των σχολείων της Κύπρου – έδειξε πως δεν αρκείται σε υποσχέσεις, δεν σιωπά μπροστά στην αδικία, δεν εφησυχάζει σε ένα σύστημα που καταρρέει από τις ίδιες του τις αμέλειες.

Η 28η Φεβρουαρίου ήταν μια μέρα που απέδειξε πως η νέα γενιά δεν μένει αμέτοχη. Σε κάθε γωνιά της Κύπρου, μαθητές στάθηκαν στο ύψος της συνείδησής τους και τίμησαν τα 57 θύματα των Τεμπών με πράξεις και συμβολισμούς που συγκλόνισαν. Από τη Λευκωσία μέχρι την Πάφο, από τη Λεμεσό μέχρι την Αμμόχωστο, μαθητές όλων των ηλικιών στάθηκαν ενωμένοι σε μια σιωπηλή, αλλά εκκωφαντική διαμαρτυρία. Στα προαύλια των σχολείων, στα θρανία, στους διαδρόμους, ύψωσαν τις φωνές τους όχι με κραυγές, αλλά με συμβολικές κινήσεις που μιλούσαν πιο δυνατά από οποιαδήποτε λέξη.

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ-ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Όμως, η δύναμη της νεολαίας δεν είναι αρκετή από μόνη της. Χρειάζεται καθοδήγηση, στήριξη και ένα σύστημα που δεν θα την προδίδει. Αν θέλουμε έναν κόσμο δικαιότερο, ασφαλέστερο, πιο ανθρώπινο, τότε οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά τον σωστό δρόμο. Να τους δώσουμε τα εργαλεία για να παλέψουν και να μην τους αφαιρούμε το δικαίωμα στο όνειρο.

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ- “ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ”

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΣΚΑΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η αλλαγή δεν θα έρθει από εκείνους που χρόνια τώρα βολεύονται με τη σήψη, αλλά από τα παιδιά που μεγαλώνουν με όραμα και τόλμη. Και αυτά τα παιδιά, με τις πράξεις τους, απέδειξαν πως η ελπίδα δεν έχει σβήσει.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ

Η Σχολική Κοινότητα του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», αδέλφια και συμμαθητές/ήτριες του Κυπριανού Παπαϊωάννου, σε μια σεμνή τελετή, τίμησαν τη μνήμη του, χθες 28 Φεβρουαρίου. Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών όλων των αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και έκλεισε με το τραγούδι “Για πού το ΄βαλες καρδιά μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΥΙ: «Η Κύπρος έφαγε πόρτα από την Interpol»-(Βίντεο)

Η Ιωάννα Φωτίου, γνωστή ως «Άννη Αλεξούι», υποστηρίζει μέσω...

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Έδεσαν χειροπόδαρα σκυλί και το εγκατέλειψαν-(Φώτο)

Ακραίο περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε πριν από λίγες ώρες,...

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΕΟΣ: Αποκαλύπτει κρίσιμες στιγμές της εξορίας του Μακαρίου το 1974-(Βίντεο)

Ο Κώστας Περέος, νεαρός τότε, μοιράζεται στη συνέντευξή του...

Topics

ΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΥΙ: «Η Κύπρος έφαγε πόρτα από την Interpol»-(Βίντεο)

Η Ιωάννα Φωτίου, γνωστή ως «Άννη Αλεξούι», υποστηρίζει μέσω...

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Έδεσαν χειροπόδαρα σκυλί και το εγκατέλειψαν-(Φώτο)

Ακραίο περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε πριν από λίγες ώρες,...

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΕΟΣ: Αποκαλύπτει κρίσιμες στιγμές της εξορίας του Μακαρίου το 1974-(Βίντεο)

Ο Κώστας Περέος, νεαρός τότε, μοιράζεται στη συνέντευξή του...

ΒΟΥΝΙ: Δεντροφύτευση 2.000 δέντρων από τον Όμιλο Rostro – Υλοποιείται η δέσμευση των €100.000

Μια σημαντική δράση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος...

ΚΑΙΡΟΣ: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες – Βελτίωση την Κυριακή

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας...

Related Articles

Popular Categories