19.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣOΦΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: Η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες-Η 23χρονη είναι γνωστή...

ΣOΦΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ: Η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες-Η 23χρονη είναι γνωστή για τις επιτυχίες της από μικρό παιδί -(Βίντεο-Φώτο)

-

Η ανερχόμενη Κύπρια μουσικός Σοφία Πατσαλίδου, ανιψιά του γνωστού μουσικοσυνθέτη Στέλιου Πισή, συμμετείχε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο, όπου ερμήνευσε ζωντανά δικά της τραγούδια. Η συμμετοχή της αυτή ακολούθησε την επιτυχή της συμμετοχή σε μια πρωτοβουλία που κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Η Σοφία ήταν μία από τις 95 γυναίκες μουσικούς από όλο τον κόσμο που έλαβαν μέρος σε ένα 26ωρο ακουστικό live stream αφιερωμένο αποκλειστικά στη μουσική γυναικών και non-binary συνθετών. Η πρωτοβουλία αυτή, που διοργανώθηκε από τη σοπράνο Γκαμπριέλα Ντι Λάτσο και τον οργανισμό Donne UK, κατάφερε να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάδειξη της συνεισφοράς των γυναικών στη μουσική, με τη ζωντανή μετάδοση να φτάνει σε κοινό παγκοσμίως. Μετά την επιτυχία αυτή, πραγματοποιήθηκε εορταστική τελετή στην Πρεσβεία της Βραζιλίας, όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες υπέγραψαν το πιστοποιητικό του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

Η συμμετοχή της Σοφίας Πατσαλίδου σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις αναδεικνύει την αφοσίωσή της στην προώθηση των γυναικείων φωνών στη μουσική και ενισχύει τη θέση της ως ανερχόμενης καλλιτέχνη στη διεθνή μουσική σκηνή.

«Ήταν τεράστια τιμή να βρεθώ ανάμεσα σε αυτές τις εκπληκτικές γυναίκες και να συμμετάσχω σε αυτή την πρωτοβουλία, Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύει τη δύναμη των γυναικών στη μουσική και τη συνοχή της καλλιτεχνικής μας κοινότητας»

Η ζωντανή μετάδοση του Φεβρουαρίου και η εκδήλωση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας, αποτελούν σημαντικά ορόσημα στην καριέρα της Σοφίας Πατσαλίδου, εδραιώνοντάς την ως ανερχόμενη καλλιτέχνη στη διεθνή μουσική σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Σοφία Πατσαλίδου προσέφερε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μαζί με τη Sarah Milne, οι δύο ταλαντούχες ερμηνεύτριες μάγεψαν το κοινό, ερμηνεύοντας μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες που άφησαν εποχή.

Η Σοφία Πατσαλίδου με τους γονείς της, Χριστίνα και Αλέκο Πατσαλίδου

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια από θρύλους της μουσικής, όπως η Edith Piaf, η Aretha Franklin, η Whitney Houston, η Carole King, η Beyoncé, η Lady Gaga, η Amy Winehouse, καθώς και η Adele, μέσα από τις δυνατές φωνές τους.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι η Σοφία Πατσαλίδου άνοιξε και την πολυαναμενόμενη συναυλία της LP, όπου παρουσίασε ένα 30λεπτο opening set με δική της μουσική.Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2022, στο Zante Venue Limassol

Να θυμίσουμε, επίσης ότι η Σοφία Πατσαλίδου είχε εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Junior Eurovision 2014, με το τραγούδι Η πιο όμορφη μέρα, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση με 69 βαθμούς.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από μικρότερη ηλικία όπου η Σοφία Πατσαλίδου είχε ερμηνεύσει το τραγούδι “Δίνω Χρώμα στη Ζωή” σε στίχους και μουσική της ίδιας, και ήταν αφιερωμένο στο έργο των Μικρών Εθελοντών που αφορούσε την διαμόρφωση του Μακάρειου Νοσοκομείου!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: