fbpx
27.7 C
Nicosia
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΑΜΑ ΚΑΙ MASTER CHEF…AKIA ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΑΜΑ ΚΑΙ MASTER CHEF…AKIA ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Στο σημερινό της άρθρο, μας εξηγεί πώς μια μαμά μπορεί να δημιουργήσει όμορφα, γευστικά και υγιεινά φαγητά για τα παιδιά της.

Πόσο εύκολο είναι για μία μαμά να δημιουργήσει όμορφα, γευστικά και υγιεινά φαγητά για τα παιδάκια της; Χρειάζεται σίγουρα φαντασία, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα ώστε να βρούμε “τα κουμπιά” των παιδιών μας και να τα βοηθήσουμε να μάθουν να κάνουν υγιείς διατροφικές επιλογές

Μερικοί τρόποι για να μάθουν να αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό παρακάτω: 

  1. Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης

Στα παιδιά μας κυρίως όταν είναι μικρά τους αρέσει το γνώριμο και δεν δοκιμάζουν εύκολα νέα τροφές. Για να συνηθίσουν και να αρχίσουν να δοκιμάζουν πρέπει να τις βλέπουν διαρκώς πάνω στο τραπέζι. Να υπάρχει πάντα σαλάτα πάνω στο τραπέζι και για συνοδευτικό να προσφέρουμε διάφορα λαχανικά, όχι μόνο ζυμαρικά ή πατάτες. Τα φρούτα ή ο φυσικός χυμός είναι ιδανικό σνακ. Έχουν τα ιδανικά ζωηρά χρώματα και γιατί όχι δοκιμάστε να τα προκαλέσετε φτιάχνοντας και καμιά φατσούλα… 

2. Ένας τρόπος για να ενδιαφερθούν τα παιδάκια για το υγιεινό φαγητό είναι να τα εντάξουμε στην διαδικασία.

Πηγαίνετε όλοι μαζί στην αγορά. Αφήστε το παιδί να διαλέξει τα λαχανικά, τα φρούτα, να τα ζυγίσει και να συμμετέχει στην διαδικασία της αγοράς. Έτσι γνωρίζουν ότι είναι κι εκείνα υπεύθυνα για το φαγητό τους.

3. Φτιάξτε και δοκιμάστε μαζί καθώς μαγειρεύετε

Μαγειρεύοντας μαθαίνουν πως να τρέφονται σωστά, γνωρίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία ενός πιάτου (λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρι, μοσχάρι,κλπ) και θα το απολαύσουν περισσότερο μιας και τα ίδια βοήθησαν στη δημιουργία του φαγητού που θα καταναλώνουν. Σερβίρετε σε όμορφα πιάτα και φτιάξτε χρωματιστούς συνδυασμούς. 

4. Τρώτε λαχανικά με όρεξη μπροστά τους &  φτιάξτε διάφορες σάλτσες

Μην ξεχνάτε ότι με το παράδειγμα σας τα διδάσκετε. Καθώς ετοιμάζετε τη σαλάτα φάτε με ενθουσιασμό λαχανικά μπροστά τους. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Φτιάξτε σάλτσες με γιαούρτι και αφήστε τα μικρά σας να βουτήξουν μέσα στικ αγγουριού ή καρότου, σίγουρα θα το βρουν διασκεδαστικό.

5. Τηλεόραση…& πιατέλες φρούτων και φρέσκων λαχανικών

Συνήθως μπροστά στην τηλεόραση έχουμε μάθει να τρώμε πατατάκια και άλλες επεξεργασμένες τροφές. Δημιουργείστε πιατέλες με 2-3 φρούτα και λαχανικά ψιλοκομμένα σε ωραία ή παράξενα σχέδια. Αν εσύ δεν φας πρώτη με όρεξη, πως θα φάνε τα παιδιά?

6. Μην τάζετε παγωτό ή γλυκό για να φάει τα μπιζελάκια

Τα παιδιά μπορούν να φάνε παγωτό αλλά δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιούμε σαν δωροδοκία ώστε να φάνε τα μπιζέλια. Με αυτό τον τρόπο δεν μαθαίνει ότι τα μπιζέλια είναι υγιεινά αλλά αγγαρεία επειδή σας κάνει το χατίρι ή νιώθει υποχρεωμένο να τα φάει και μπορεί στο μέλλον να τα αντιπαθήσει. 

7. Υπομονή, μία από τις αρετές κάθε μαμάς

Το μυστικό κορίτσια είναι υπομονή. Δεν γίνεται να πετύχουμε από την πρώτη προσπάθεια. Βοηθάει να δοκιμάζει συχνά και κατ’ επανάληψη. Τα παιδιά μας μερικές φορές χρειάζεται να δοκιμάσουν αρκετές φορές κάτι πριν αρχίσουν να το απολαμβάνουν…. Αφήστε στην άκρη την γκρίνια, τις φωνές, τα νεύρα, τις απειλές ή τις δωροδοκίες. Βάλτε το μεγάλο σας χαμόγελο, τοποθετήστε το πιάτο με τα λαχανικά και απλώς δώστε τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

8. Δοκιμάστε να παίξετε ΚΑΙ με τα αυγά.

Βραστά αυγά τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε προηγουμένως “στολίζοντας” τα με ντοματούλες.. και αγγουράκια.. και καροτάκια.. και φτιάχνοντας λαγούς και το καλάθι της κοκκινοσκουφίτσας ας τα φάτε εσείς με τα παιδιά σας πριν τα φάει ο κακός ο λύκος φυσικά, μαζί με ένα πρωινό πλούσιο σε δημητριακά και φρέσκο γάλα.

9. Τολμήστε να ζυμώστε μαζί τους και φρέσκο μπέργκερ.

Ναι, ναι καλά ακούσατε. Φρέσκο ολόφρεσκο μπιφτέκι φτιαγμένο από τα χεράκια τους το οποίο θα μάθουν ότι εύκολα και όμορφα όταν απλωθεί σε ένα ολόφρεσκο φύλλο μαρούλι και πασπαλίστε με τριμμένο πορτοκάλι ζωντανό καρότο και μία φέτα ζουμερή ντομάτα, φίλοι και φίλες τσάκ ένα υγιεινό μυστικό αποκαλύπτεται…! Δεν χρειάζεται ψωμί. Όχι δεν χρειάζεται ψωμί. Κι αν καταφέρεις να το φας όλο, έχεις μπόνους μια κουταλιά λαχταριστό λευκό κρεμώδες γιαούρτι. Αντε, άμα θες μπορείς να το τρως και μαζί έτσι γιατί είσαι γλύκα.

10. Στο δέκατο καλό αφήνουμε πάντα ένα καλό επιδόρπιο το οποίο φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και των παιδιών μας.

Σταφίδες μέσα στο γιαούρτι με καρύδια και μέλι… Τι λες; Μπορείς επίσης παιδί μου να φτιάξεις υγιεινές μπαλίτσες μούρλια από όποια δημητριακά θέλεις και γιαούρτι τις οποίες θα πλάσεις και θα βάλεις για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά θα τυλίξεις με λίγη χρωματιστή τρούφα ή λίγο μέλι ή απλά απόλαυσε μία μπανάνα πολτό αναμεμειγμένη με γιαούρτι μέλι και καρύδια σαν κρέμα με τριμμένο μπισκότο. Μετά μπορείς να πλυθείς γιατί θα γλείφεις τα δάχτυλά σου !!!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Καταγγελία βίας κατά ανήλικου από μητέρα άλλου παιδιού στη μέση...

Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η βία κατά παιδιών φαίνεται να έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Χθες το μεσημέρι, μαθητές...