fbpx
17.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ…ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ…»

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ…ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ…»

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Στο σημερινό της άρθρο, μας μιλά για κάποιες μαμάδες, οι οποίες πιστεύουν ότι οι σπουδές τους έχουν ολοκληρωθεί και τώρα πρέπει να αφοσιωθούν στην καθημερινότητα της δουλειάς και της οικογένειας και να βοηθήσουν στις σπουδές των παιδιών τους.  Καθημερινώς, όμως μαθαίνουμε, όλο και κάτι. Από όλα αυτά που περιστρέφονται γύρω μας.   

Τα παιδιά μας, τους συντρόφους μας, τις αναποδιές μας, τις γκάφες μας, τα παθήματα μας, τα μαθήματα μας… όλα είναι όμορφα μαθήματα ζωής.  Είναι όμως ρε φιλενάδα και τα άλλα μαθήματα. Ναι, ναι. Αυτά, που καθόμαστε για να διαβάσουμε ένα και ένα κάνουν δύο στα παιδιά μας και που κάποτε κάναμε κι εμείς. Αυτά που έχουμε την έγνοια αν πέρασε στο Πανεπιστήμιο με ξενύχτια και καρδιοχτύπια το παιδί μας… Και μια μέρα… παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και ξέρουμε πως η ζωή είναι μικρή, όμορφη και προπάντων μια και μπορούμε να ξαναρχίσουμε αλλά κυρίως να την συνεχίζουμε από οποιοδήποτε στάδιο της για να την κάνουμε ακόμα πιο όμορφη και ακόμα πιο σημαντική και για  εμάς και για όλους μας. Και στα 35 – στα 45 – στα 50 μας ξαναρχίσουμε το διάβασμα. Το πραγματικό διάβασμα. Ανάμεσα σε μαγειρέματα και σε στρωσίδια, καμιά φορά και σε πλυντήρια.

Υπάρχουν μαμάδες που μας θυμίζουν ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.  

Κάποιες μαμάδες πήραν την απόφαση και επέστρεψαν ξανά στα θρανία για να πάρουν έναν επιπλέον τίτλο σπουδών, κάποιες γιατί το επέλεξαν γιατί χρειάστηκε για την επαγγελματική τους καριέρα, κάποιες γιατί τα δεδομένα ήταν κάπως διαφορετικά νωρίτερα στη ζωή τους και δεν μπόρεσαν και τώρα μπορούν να τελειώσουν ένα σχολείο, κάποιες γιατί αποφάσισαν τώρα να αλλάξουν ακόμα και καριέρα.  Όλα είναι εφικτά σήμερα με τη σωστή οργάνωση και αφοσίωση.

Έχω ένα μυστικό να μοιραστώ σήμερα με εσάς.

Είμαι μια από εσάς και σας καταλαβαίνω και σας νιώθω από πρώτο χέρι. Και ερωτεύτηκα μικρή και παντρεύτηκα μικρή και σπούδασα μικρή και μάνα έγινα μικρή και τα πτυχία μου πήρα μικρή και από μικρή μου άρεσε να ήμουν όμορφη και τα παιδιά μου, μεγαλώνω και τις δουλειές μου τρέχω και τα άρθρα μου γράφω και το μεταπτυχιακό μου κάνω και τις μαμάδες νοιάζομαι και ένα σύζυγο έχω όμως – ήρθε και το σκουλήκι να τώρα που σας γράφω που μου έδωσε αυτή τη σπίθα που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας. Εγώ θα μάθω παραπάνω, κι άλλους ανθρώπους γύρω μου θα βοηθήσω αλλά κυρίως αρχίζοντας φωνάζοντας σε όλες εσάς – βρε μανάδες κάντε το…

1.     Προγραμμάτισε το χρόνο σου σωστά

Η οργάνωση είναι απαραίτητη όταν ο χρόνος είναι πολύτιμος για σένα. Μπορείς να βρεις πολλά προγράμματα αναγνωρισμένων διαδικτυακών σπουδών που θα σου επιτρέψουν να παρακολουθείς μαθήματα στο δικό σου χώρο και χρόνο.  Δημιούργησε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τις ώρες μελέτης, διαλέξεων και εργασιών που βολεύει εσένα χωρίς να στερείς χρόνο από την οικογένεια σου.

2.     Σημειώσεις .. η μεγάλη βοήθεια

Στις διαλέξεις που γίνονται, όταν παρακολουθείς ένα μάθημα κράτησε τις δικές σου σημειώσεις που θεωρείς απαραίτητες και θα σε βοηθήσουν μετά στη μελέτη σου. Συνεργάσου με τους συμφοιτητές και καθηγητές όταν χρειαστείς επιπλέον πληροφορίες.

3.     Οργάνωσε το χώρο σου

Είναι καλό να βρεις ένα χώρο στον οποίο θα μπορείς να διαβάζεις χωρίς περισπασμούς. Να έχεις κοντά σου όλα όσα χρειάζεσαι, για παράδειγμα τα σωστά βιβλία.  Κράτησε τον καθαρό και τακτοποιημένο ώστε να μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι. 

4.     Οι καθηγητές μας στηρίζουν 

Ίσως, όταν ήσουν νεότερη να φοβόσουν να ρωτάς. Όμως τώρα γνωρίζεις ότι ο ρόλος του καθηγητή είναι να σε στηρίξει και είναι καλή ιδέα να κρατάς μία επαφή μαζί τους έστω μέσω e-mail ώστε να λύσεις τυχόν απορίες σου σε εργασίες

5.     Ομάδα στήριξης εντός και εκτός σπιτιού

Σίγουρα σε αυτή σου την απόφαση να επενδύσεις στον εαυτό σου και να αποκτήσεις κάποιο δίπλωμα, ένα πτυχίο ή ένα επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό τίτλο ή προσόν έχεις ανάγκη τη στήριξη από άλλους ανθρώπους.  Σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα ο σύζυγος ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, θα μπορούσε να βοηθήσει πρακτικά για τις ανάγκες, υποχρεώσεις των παιδιών αλλά και ψυχολογικά εσένα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Επίσης το να φτιάξεις ομάδα μελέτης και επικοινωνίας με άλλους συμφοιτητές σου βοηθάει ώστε να στηρίζεται ο ένας τον άλλο, συζητώντας και να συνεργαστείτε καλύτερα ώστε να λύσετε πιθανές απορίες ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

6.     Γίνεσαι παράδειγμα για τα παιδιά σου

Ακόμη ένα κίνητρο που θα σε βοηθήσει να μείνεις αφοσιωμένη. Διδάσκεις τα παιδιά σου, ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που επιθυμείς και είσαι μία μαμά που έχει στόχους και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται ως άνθρωπος. Με ένα τίτλο θα έχεις κερδίσει ένα ακόμη “εργαλείο” που θα μπορεί να σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου ανέλιξη και στην διεύρυνση των οριζόντων σου. 

7.     Οργάνωση βασικό εργαλείο και επιμονή

Όταν το πρόγραμμα σου είναι απαιτητικό, για να ισορροπήσεις πρέπει να είσαι οργανωμένη τόσο στο σπίτι όσο και στα μαθήματα. Επειδή είναι δική σου επιλογή να το κάνεις αυτό αποτελεί το μεγάλο σου κίνητρο να πετύχεις. Θέλει λοιπόν επιμονή και σωστή οργάνωση των υποχρεώσεων σου.

8.     Μάθε να λες όχι

Το να πεις όχι σε ανθρώπους και πράγματα που θα σε επηρεάσουν αρνητικά. Αντιμετώπισε την χειριστική συμπεριφορά και μην ξεχνάς πως τελικά αυτή που αφήνει έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση να σε επηρεάσει, είσαι εσύ. Είναι πιο χρήσιμο να μη σπαταλάς τον χρόνο σου σε ασήμαντα και ανούσια πράγματα και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. 

9.     Βρες τρόπους να διαχειριστείς την πίεση  

Όταν έχεις πολλές δραστηριότητες και ευθύνες είναι φυσικό μερικές φορές να αισθάνεσαι λίγο πιεσμένη.  Μάθε να χειρίζεσαι την πίεση σωστά.  Κοιμήσου αρκετά, κάνε διαλείμματα, φρόντισε τη διατροφή σου, να κινείσαι. Ο υγιής τρόπος ζωής και η θετική νοοτροπία θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις αυξημένες υποχρεώσεις σου. 

10.  Μην τα παρατάς

Να θυμάσαι ότι αυτή η περίοδος των σπουδών μπορεί να είναι λίγο δύσκολη ορισμένες φορές γιατί σαν μαμά έχεις παραπάνω υποχρεώσεις αλλά είναι μία συγκεκριμένη περίοδος. Με αφοσίωση, υπομονή και επιμονή όλα είναι εφικτά και σκέψου το αποτέλεσμα.  Εσένα να έχεις πετύχει το στόχο σου και να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου.  Το να έχεις στο μυαλό σου το μεγάλο όραμα σου και το τέλος, σε βοηθάει να ανταπεξέλθεις πιο εύκολα και να χαμογελάς. 

 Το να είσαι μητέρα και να σπουδάζεις δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθούμε τα όνειρα μας επειδή τότε γινόμαστε πρότυπο για τα παιδιά μας, ώστε να νιώσουν ότι έχουν το δικαίωμα πάντα να ακολουθούν τα όνειρα τους ! 

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: