fbpx
26.5 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ: ΟΙ 16ΧΡΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ-ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ: ΟΙ 16ΧΡΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ-ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

-

Πέντε  μαθήτριες Λυκείου κατάφεραν μέσα από την ιδέα τους να ενταχθούν στο επιχειρηματικό κόσμο δημιουργώντας το Covidkit. Μια ιδέα η οποία προήλθε μέσα από σκέψη και την ανάγκη λόγω της πανδημίας. Με όπλο τις γνώσεις τους αλλά και το μεράκι τους, για δημιουργία οι πέντε μαθήτριες οι οποίες φοιτούν στο Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας στην Β’ Λυκείου, μας δείχνουν ότι η νεολαία της Κύπρου έχει μέλλον και αξίες. H Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γεωργία Σταυράκη, μας μιλά για το εγχείρημα τους και μας αποκαλύπτει ότι το Covidkit θα λάβει μέρος στο Παγκύπριο Διαγωνισμό διεκδικώντας το βραβείο για την «Καλύτερη Επιχείρηση της Χρονιάς».

Πώς προέκυψε η ιδέα σας να υλοποιήσετε το Covidkit;

Καθώς ο ιός COVID-19 έφερε δραστικές αλλαγές στις ανάγκες και προτεραιότητες μας και συνέχιζε να αποτελεί μεγάλο παράγοντα στη ζωή μας θελήσαμε να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα προσφέρει ευκολία στους αγοραστές. Γι’ αυτό συμπεριλάβαμε τα πιο απαραίτητα προϊόντα  που χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές για ατομική προστασία από τον ιό COVID-19, μέσα σε ένα συμπαγές, εύχρηστο και πρακτικό τσαντάκι. Ως εκ τούτου, με την δημιουργία αυτού του προϊόντος θα γίνεται εφοδιασμός των καταναλωτών μας με τα απαραίτητα προϊόντα που βοηθούν στην  ατομική προστασία, προκειμένου να σταματήσει, να ελεγχθεί η εξάπλωση και να ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς τον ιό COVID-19.

Από τι αποτελείται το Covidkit;

Το Covidkit αποτελείται από 10 ιατρικές μάσκες μιας χρήσης, 1 υφασμάτινη μάσκα υψηλής ποιότητας που φέρει το λογότυπο της εταιρείας με 100% cotton fabric στο εσωτερικό και πυκνή ύφανση pollycotton στο εξωτερικό, αλκοολούχο αντισηπτικό τζελ 100 ml με Αλόη και γλυκερίνη για ενυδάτωση χεριών, 20 τεμάχια μαντιλάκια χειρός για καθαρισμό επιφανειών και χεριών και ενημερωτικό έντυπο για τον ιό COVID-19.

Πώς γίνεται όλη η διαδικασία κατασκευής, ώστε να φτάσει στον καταναλωτή;

Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από Κύπριους προμηθευτές σε προσπάθεια υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Το αλκοολούχο αντισηπτικό τζελ αγοράζεται σε μεγάλες ποσότητες από ένα τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης το οποίο χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε μπουκαλάκια των 100 ml. Στην συνέχεια οι υφασμάτινες μάσκες παραγγέλνονται και κατασκευάζονται ειδικά για εμάς σε τοπικό εργοστάσιο που ειδικεύεται στην ραφή υφασμάτινων μασκών COVID-19.  Τα δοχεία, τα μαντηλάκια χειρός και οι τσάντες αγοράζονται επίσης από κυπριακά καταστήματα λιανικής πώλησης. Όλα αυτά είναι αεροστεγώς κλειστά και τοποθετημένα από εμάς σε τσαντάκι, φορώντας προστατευτικά γάντια και τηρώντας τις ιατρικές προδιαγραφές και πρωτόκολλα.

Σας παρέχεται κάποια βοήθεια από συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμό;

Πήραμε βοήθεια και στήριξη από τον υπεύθυνο καθηγητή μας και από προσωπικές μας γνώσεις. Ακολούθως χρησιμοποιήσαμε ως καθοδήγηση τα μέτρα και πρωτόκολλα από το Υπουργείο Υγείας Κύπρου και τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος θα εμπιστευτεί και θα αγαπήσει το προϊόν σας;

Μέχρι τώρα ο κόσμος, μας έχει δείξει την θερμή αγάπη και υποστήριξη του για το προϊόν μας. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και προστασία του καταναλωτή και ελπίζουμε πως αυτό θα αποτελέσει πηγή εμπιστοσύνης και αγάπης για το προϊόν μας, και από τις υπόλοιπες ομάδες κοινού. Επίσης, λόγω χρησιμότητας είναι κάτι το οποίο θα εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες του κόσμου.

«Η επιχείρηση μας αποτελείται από 5 μαθήτριες ηλικίας 16 χρονών που φοιτούν στο Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας στην Δευτέρα Λυκείου».

Έχετε κάποια κοινά χαρακτηριστικά ώστε να υπάρχει μια άρτια συνεργασία μεταξύ σας;

Παρόλο των διαφορετικών προσωπικοτήτων και ικανοτήτων η κοινή θέληση, πάθος και ενθουσιασμός για τον διαγωνισμό και επιχείρηση μας, μας έφεραν πιο κοντά στην υλοποίηση του κοινού μας στόχου. Κατανοήσαμε την σημασία της ευθύνης και αλληλεγγύης και μέσω αυτής της διαδικασίας αναπτύξαμε το ομαδικό και συνεργατικό μας πνεύμα. Δημιουργήσαμε το δικό μας αλφάβητο από το ξεχωριστό γράμμα της καθεμίας.

Από ότι γνωρίζω θα συμμετέχετε και στον Παγκόσμιο επιχειρηματικό διαγωνισμό Junior Achievement Cyprus;

Ο διαγωνισμός αυτός είναι παγκόσμιος. Σε αρχικό στάδιο οι διάφορες ομάδες/επιχειρήσεις ανταγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο για το βραβείο «Καλύτερη Επιχείρηση της Χρονιάς». Η νικήτρια ομάδα θα αντιπροσώπευση την χώρα της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο διαγωνισμό. Ελπίζουμε πως μέσω της θέλησης και σκληρής δουλειάς μας, να είμαστε η νικήτρια ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Να θεωρήσω ότι με αυτή την ενεργεία σας θέλετε μετά την αποφοίτησή σας να ενταχθείτε στο επιχειρηματικό κόσμο;

Μέσω αυτής της εμπειρίας πήραμε μια μικρή γεύση στον επιχειρηματικό κόσμο και αγορά. Είδαμε και μάθαμε έμπρακτα την δημιουργία και διαχείριση μιας επιχείρησης, την προώθηση του προϊόντος και καλλιεργήσαμε επιχειρηματικό τρόπο σκέψης. Συνεπώς, αυτό μας έκανε να σκεφτούμε διαφορετικά το μέλλον μας, έχει δημιουργήσει την θέληση ένταξης μας στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο και να υλοποιήσουμε σε πράξεις τις γνώσεις, εμπειρίες και ιδέες μας που εκλάβαμε μέσω αυτού το διαγωνισμού.

Η κάθε μια από εσάς έχει το δικό της ρόλο στην επιχείρησή σας;

Σαν μια σωστή επιχείρηση, θελήσαμε να μυηθούμε μια πραγματική δομή επιχείρησης όπου η καθεμιά μας θα έχει τον δικό της ρόλο και θέση. Έτσι οργανωθήκαμε και ήρθαμε σε πρώτη επαφή με την επιλεγόμενη θέση μας και γνωρίσαμε τις δυνατότητες, αδυναμίες αλλά και ικανότητες μας.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να μεταδώσετε στον κόσμο;

Να προσέχουν, να τηρούν τα μετρά για την προσωπική τους ασφάλεια και υγιεινή, ούτως ώστε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Η κάθε μια ξεχωριστά, τι είναι αυτό που θέλει να ακολουθήσει έως επάγγελμα στο μέλλον;

Γεωργία Σταυράκη: Μέσω αυτής της εμπειρίας κατανόησα το πάθος και ενθουσιασμό που στην διαχείριση και δημιουργία επιχειρήσεων και γενικότερα του συγκεκριμένου του τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν τις εμπειρίες και γνώσεις που πήρα από αυτόν τον διαγωνισμό αναμένω να ακολουθήσω τον κλάδο Business Management and Finance.

Κατερίνα Γεωργίου: Θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον με το Finance Department.

Ζήνα Βασιλείου: Σίγουρα ο διαγωνισμός Junior Achievement έχει σημαντικό ρολό για τους επαγγελματικούς μας ορίζοντες στο μέλλον. Μας έχει διδάξει αρκετά πάνω στο κομμάτι δημιουργίας μιας επιχείρησης! Προσωπικά θα ήθελα να ακολουθήσω και στο μέλλον τον κλάδο αυτό και να ασχοληθώ με το οικονομικό κομμάτι του κλάδου αυτού!

Άντια Πιερή: Θα ήθελα στο μέλλον να ακολουθήσω το επάγγελμα της εργοθεραπείας.

Άντρια Μινά: Δεν γνωρίζω ακόμη.

Σας προσέγγισε κάποια εταιρεία ώστε να ενταχθεί το προϊόν σας στην εταιρεία της;

Στο παρόν στάδιο όχι ακόμη αλλά  η PST Healthcare κατάφερε μέσω συνεργασιών να πουλάει το Covidkit σε φαρμακείο και μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της εταιρείας όπου θα προσπαθήσει να το έχει διαθέσιμο ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού.

«Η PST Healthcare κατάφερε μέσω συνεργασιών να πουλάει το Covidkit σε φαρμακείο»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: