Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
7.2 C
Cyprus

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΙΩΤΗΣ: H επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής προκαλεί συγκίνηση- Τα παιδιά τραγουδούν για την Αμμόχωστο-(Βίντεο)

- Advertisement -

Μια συγκινητική επίσκεψη που φανερώνει το ήθος και τη καλλιέργεια του Κύπριου καλλιτέχνη Στέλιο Χιώτη πραγματοποίησε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής και τα παιδιά θέλησαν να τραγουδήσουν μαζί του, το τραγούδι που έγραψε το 1981.

Ο καλλιτέχνης μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού με τη συνοδεία του ερμηνεύουν το τραγούδι «Αμμόχωστος – Χώμα που περπάτησα». Φανερά ενθουσιασμένα τα μικρά παιδιά ακολούθησαν τις οδηγίες του καλλιτέχνη χαρίζοντας ένα άρτιο και συγκινητικό αποτέλεσμα. Σε ανάρτησή του ο Στέλιος Χιώτης δεν θέλησε να βάλει τίτλο στο μικρό βίντεο που δημοσίευσε δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον παλμό των μικρών ερμηνευτών.

«Χωρίς λόγια. Αυτός θα πρέπει να είναι ο τίτλος σε αυτό το μικρό βίντεο από μια εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής.Ένοιωσα απέραντη χαρά και συγκίνηση όταν αυτά τα παιδάκια του Δημοτικού τραγουδούσαν το τραγούδι μου τόσο ωραία. Αυτή είναι η αμοιβή που δεν πληρώνεται με χρήματα. Ευχαριστώ τους δασκάλους και την Διεύθυνση του σχολείου και όλα τα παιδάκια που με κάλεσαν».

Ο Στέλιος Χιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τρίκωμο της Αμμοχώστου. Ο Στέλιος Χιώτης είναι περισσότερο γνωστός στους Έλληνες για το τραγούδι “Αμμόχωστος (Το χώμα που περπάτησα)”. Έγραψε στους στίχους του τραγουδιού το 1981 όταν σε μια επίσκεψή του στην Κύπρο, έβλεπε την Αμμόχωστο με τα κυάλια. Αμέσως του ήρθε η σκέψη να γράψει τους στίχους τους οποίους και μελοποίησε, κυκλοφορώντας το άλμπουμ “Γειτονιά μου / Αμμόχωστος” το 1981. Το σκυλί του που είχε πάρει μαζί το 1974 φεύγοντας βρίσκεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ “Μ’ ένα χαμόγελο” που κυκλοφόρησε το 1984. Έχει χαρακτηρίσει το τραγούδι “Αμμόχωστος” την “σιωπηλή διαμαρτυρία όλων των Κυπρίων”.

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories