fbpx
18.3 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΟΚ: Οι ανακοινώσεις τους για το θάνατο του Λεωνίδα Μαλένη -...

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΟΚ: Οι ανακοινώσεις τους για το θάνατο του Λεωνίδα Μαλένη – «Υπήρξε ένας χαρισματικός και πολυσχιδής άνθρωπος»

-

Την βαθιά τους θλίψη εκφράζουν με ανακοινώσεις του τόσο ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου όσο και το Σατιρικό θέατρο μιλώντας για την πλούσια παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, ο Λεωνίδας Μαλένης.

«Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το προσωπικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Λεωνίδα Μαλένη. Ο Λεωνίδας Μαλένης υπήρξε ένας χαρισματικός και πολυσχιδής άνθρωπος που υπηρέτησε με υπέρμετρη αφοσίωση και συνέπεια τη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό του τόπου, αφήνοντας πλούσια και πολυεπίπεδη δράση και έργο. Ο ΘΟΚ είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί του στην παράσταση του έργου «Δύσκολος» του Μενάνδρου με την οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το 1985 (μετάφραση-Χορικά), στο έργο «Συνάντηση» της Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου το 1999 (στίχοι τραγουδιών) και στην παράσταση «Χειροκροτήματα-50 χρόνια επιθεώρηση» το 2000 (στίχοι). Ο Λεωνίδας Μαλένης διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΘΟΚ από το 1980 έως το 1982. Ο ΘΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Αδριανή Μαλένη, τις θυγατέρες του Μαρίνα Μαλένη, Λέα Μαλένη και σε όλους τους οικείους του».

«Το Σατιρικό θέατρο εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Λεωνίδα Μαλένη, ενός εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών της Κύπρου και άξιου πρεσβευτή του Πολιτισμού μας. Δημοσιογράφος, λογοτέχνης, ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και μεταφραστής θεατρικών έργων, ο Λεωνίδας Μαλένης προσέφερε με την πολυσχιδή του δραστηριότητα ένα πλούσιο έργο, ανεκτίμητης αξίας και αισθητικής, πολύτιμο απόθεμα της πνευματικής μας κληρονομιάς. Ως Σατιρικό θέατρο είχαμε την χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με τον Λεωνίδα Μαλένη στο ανέβασμα των θεατρικών του έργων “Θάνατος και Ανάσταση της Παυλίνας” και “Ο τοίχος γύρω από τον Παράδεισο”, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στη σύζυγο του Ανδριανή, στις κόρες του Μαρίνα και Λέα και σε όλη την οικογένεια.Αγαπητέ φίλε Λεωνίδα καλό σου ταξίδι στο φως. Θα σε θυμόμαστε με τεράστια ευγνωμοσύνη και αγάπη».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: