19.2 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΡΑΝΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ: H KΥΠΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΡΑΝΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ: H KΥΠΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

-

Μια προσέγγιση ομολογουμένως διαφορετική κατόρθωσε να σκεφτεί η Κύπρια, Ράνια Ευριπίδου δίνοντας φωνή ενάντια της σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία πριν τριάντα πέντε χρόνια έζησε το δικό της γολγοθά. Τριάντα χρόνια, μετά κατήγγειλε 72χρονο για σεξουαλική κακοποίηση καταφέρνοντας με δύναμη ψυχής να κερδίσει τη δίκη.

Με σθένος και με δύναμη,  η Ράνια Ευριπίδου κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλο τον κόσμο για να πάψει η κοινωνία να μένει απαθής στα περιστατικά βίας. Έδωσε, λοιπόν, τη φωνή που είναι ενάντια της σεξουαλικής κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας, μέσα από μια κούκλα. Σύμμαχοι της, εθελόντριες, οι οποίες μπλέκουν τις κούκλες.

Σήμερα, μετά από χρόνια η Ράνια χωρίς καμιά αναγνώριση από το κράτος, χωρίς καμιά οικονομική ενίσχυση, καθώς άνεργη για δεύτερη φορά εξαιτίας της πανδημίας, τόλμησε για άλλη μια φορά, ξεκινώντας την εκστρατεία «Φιλοξένησε κι ΕΣΥ μια ψυχή».

Συγκεκριμένα, άντρες και γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τη Ράνια και μοιράζονται μαζί της, τις δικές τους ιστορίες. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, λόγω της εμπειρίας της, φτιαχτεί μια κούκλα ξεχωριστή και μοναδική εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δική της ιστορία ενώ η κούκλα είναι έτοιμη να «ταξιδέψει» σε ένα σπίτι όπου θα βρει τη λύτρωση της. Ένας από τους κυριότερους στόχους της Ράνιας είναι να ιδρύσει ένα Σύνδεσμο όπου θα βοηθάει άτομα ηλικίας 18-25 να ενταχτούν στο λεγόμενο “ορφανοτροφείο για ενήλικες”.

Το «ορφανοτροφείο για ενήλικες» το οποίο δεν υπάρχει ούτε στην Κύπρο αλλά ούτε και στο εξωτερικό θα μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά που ήδη φιλοξενούνται σε ορφανοτροφείο και μετά την ενηλικίωση τους, καλούνται να βγουν στον έξω κόσμο, χωρίς καμιά βοήθεια από το κράτος.  Αυτός ο σύνδεσμος, λοιπόν, θα φιλοξενεί αυτά τα παιδιά και θα τα βοηθάει να ισορροπήσουν στην ενήλικη ζωή τους, παρέχοντας τους στέγη και ψυχολογική υποστήριξη.

Η συμπατριώτισσα μας τα τελευταία χρόνια δίνει διαλέξεις αφιλοκερδώς, σε ιδρύματα καθώς συνεργάζεται και με το γραφείο ευημερίας, την αστυνομία Κύπρου και το Hope for Children. Η κούκλα διατίθεται μέσω της σελίδας που υπάρχει στο Facebook «Φιλοξένησε και ΕΣΥ μια ψυχή – Rania Evripidou» και κοστίζει μόλις 50 Ευρώ.

ΠΗΓΗ: Thisisus.gr

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...