Σάββατο, 7 Μαρτίου, 2026
5.2 C
Cyprus

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ (βίντεο)

Μαθητές δημοτικού από δέκα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου στέλνουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και χαράς τραγουδώντας κυπριακά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων. Σε  ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι τη  φετινή χρονιά, η ανάγκη προστασίας από την πανδημία του covid 19, επέφερε σοβαρούς περιορισμούς στη διεξαγωγή των μουσικών δραστηριοτήτων και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης.



«Ο καιρός όμως μύριζε Χριστούγεννα και θελήσαμε να ακούσουμε και φέτος τα κάλαντα, μ’ εκείνη τη μοναδική μαγεία που αναδύεται απ’ τις παιδικές φωνές και με το καθαρό φως απ’ τις ματιές των παιδιών! Θελήσαμε να μοιραστούμε τη χαρά και τη συγκίνηση των κυπριακών παραδοσιακών καλάντων των Χριστουγέννων με ένα ευρύ κοινό. Θελήσαμε να στείλουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας σε όλα τα παιδιά των σχολείων μας που φέτος στερούνται τις χορωδίες, τις ορχήστρες, τα κάλαντα. Έτσι, καλέσαμε παιδιά και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μουσική από δέκα διαφορετικά σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, να ερμηνεύσουν τα Κυπριακά Κάλαντα των Χριστουγέννων, αναλαμβάνοντας διαφορετικούς μουσικούς ρόλους», προσθέτει.

Οι συμμετοχές ενώθηκαν σε ένα πολυπρόσωπο παιδικό παζλ και έδωσαν μια συγκινητική, άρτια και καλαίσθητη μουσική δημιουργία που καταγράφηκε σε video clip.  «Με την αποστολή του βίντεο σε όλα τα σχολεία, ελπίζουμε να μεταφέρουμε λίγη απ’ τη χαρά και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων στα παιδιά και στο προσωπικό», σημειώνει.

Στην παραγωγή συμμετέχουν είκοσι επτά παιδιά από τα πιο κάτω σχολεία: Σχολή Κωφών, Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης (Κ.Β),  Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών (Κ.Β), ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού-Λανίτειο (Κ.Β), Δημοτικό Σχολείο Ζήνων Λάρνακας, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, Γ’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου – Πεύκιος Γεωργιάδης, Β’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.


«Χρόνια πολλά να ζήσετε, να ’στε ευτυχισμένοι, τζιαι στο κορμίν τζιαι στην ψυσιήν, να ’ σαστεν πλουτισμένοι»

Οι εκπαιδευτικοί Αθηνά Νεοφύτου, Θέκλα Ελευθερίου, Κωνσταντία Μιχαηλίδου, Αχιλλέας Τσαγγαρίδης, Νίκος Βήχας, Ζαχαρίας Βανέζης, Μαρία Κάσινου, Σωτηρούλα Παπαμιχαήλ Λοΐζου, Νέαρχος Νεάρχου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Την όλη προσπάθεια συντόνισε και επιμελήθηκε η Επιθεωρήτρια Μουσικής Δημοτικής Εκπαίδευσης  Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου.

Hot this week

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΕΟΣ: Αποκαλύπτει κρίσιμες στιγμές της εξορίας του Μακαρίου το 1974-(Βίντεο)

Ο Κώστας Περέος, νεαρός τότε, μοιράζεται στη συνέντευξή του...

ΒΟΥΝΙ: Δεντροφύτευση 2.000 δέντρων από τον Όμιλο Rostro – Υλοποιείται η δέσμευση των €100.000

Μια σημαντική δράση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος...

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν υπάρχουν «σκηνές πολέμου» – Κανονικά λειτουργούν οι υπεραγορές, λογική η προμήθεια νερού λόγω καταφυγίων

Αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής...

Topics

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΕΟΣ: Αποκαλύπτει κρίσιμες στιγμές της εξορίας του Μακαρίου το 1974-(Βίντεο)

Ο Κώστας Περέος, νεαρός τότε, μοιράζεται στη συνέντευξή του...

ΒΟΥΝΙ: Δεντροφύτευση 2.000 δέντρων από τον Όμιλο Rostro – Υλοποιείται η δέσμευση των €100.000

Μια σημαντική δράση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος...

ΚΑΙΡΟΣ: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες – Βελτίωση την Κυριακή

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας...

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Ασφαλής η Κύπρος – Ποιες χώρες είναι επικίνδυνες

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει αναδιαμορφώσει τον χάρτη...

SMS ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: Τι συμβαίνει στο εξωτερικό – Iκανοποιημένος ο Υπουργός (Βίντεο)

Η δεύτερη δοκιμαστική αποστολή προειδοποιητικών SMS πραγματοποιήθηκε σήμερα στην...

Related Articles

Popular Categories