fbpx
14.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΠΙΕΣ-ΧΗΝΕΣ: ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΜΑΣ-ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΑΠΙΕΣ-ΧΗΝΕΣ: ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΜΑΣ-ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-

Περίπου τρία δισεκατομμύρια πάπιες και 600 εκατομμύρια χήνες θανατώνονται κάθε χρόνο, ώστε όλοι εμείς να έχουμε στα μπουφάν, παπλώματα και μαξιλάρια πουπουλένια, τα οποία προσφέρουν ζεστασιά τον χειμώνα. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί και μελετήσει, όμως τώρα τα νούμερα δείχνουν την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την VDFI το 2019 πωλήθηκαν περίπου 6,3 εκατομμύρια μαξιλάρια και σκεπάσματα με πούπουλα, μόνο στη Γερμανία. Τα κέρδη του κλάδου ανήλθαν σε 107 εκατομμύρια ευρώ. Η περιβαλλοντική οργάνωση Vier Pfoten (Τετράποδα) εκτιμά ότι σε όλο τον κόσμο περίπου 3 δισεκατομμύρια πάπιες και πάνω από 600 εκατομμύρια χήνες κάθε χρόνο θανατώνονται σε μονάδες εκμετάλλευσης ζώων. Στα σφαγεία υπάρχουν επίσης πούπουλα και φτερά που μπορούν να προμηθευτούν οι μεταποιητές, ωστόσο αυτά δεν επαρκούν λόγω της αυξημένης ζήτησης. Η αποπτέρωση σε ζωντανά πτηνά απαγορεύεται στην ΕΕ από το 1999.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πούπουλων. Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία για το 2015 και 2016 εκτός από την Κίνα, αντίστοιχες πρακτικές φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ουγγαρία. Πολλοί είναι οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων που καταγγέλλουν εδώ και καιρό βίαιες πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: