21.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΚΙΣΤΑΝ: Ακραία καιρικά φαινόμενα στην χώρα-Πάνω από 52 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Ακραία καιρικά φαινόμενα στην χώρα-Πάνω από 52 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος

-

Ο καύσωνας στο Πακιστάν έχει προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες, με ορισμένες περιοχές να φτάνουν σχεδόν τους 50°C (122°F).

Η πόλη Τζακομπαμπάντ στην επαρχία Σιντχ κατέγραψε θερμοκρασίες 49,5°C, ενώ άλλες περιοχές παρουσιάζουν παρόμοιες συνθήκες με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 45°C και 51°C​. Ο καύσωνας έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις για σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και ελλείψεις νερού, ιδιαίτερα στις επαρχίες Παντζάμπ και Σιντχ​.

Οι αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους κατά τις ώρες αιχμής της ζέστης, ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς και χειρωνακτικούς τομείς, δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτές τις προειδοποιήσεις λόγω οικονομικών περιορισμών. Η παρατεταμένη ζέστη επιδεινώνει επίσης τις υπάρχουσες ελλείψεις νερού, με σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα των ποταμών και τον κίνδυνο αποτυχίας των καλλιεργειών​.

Αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι συνεπές με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει εντείνει τους καύσωνες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για προσαρμοστικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών και τον μετριασμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων​.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στο Πακιστάν καταγράφηκε αυτή η υψηλή θερμοκρασία. Το 2017 ο υδράργυρος είχε ανέλθει στους 54 βαθμούς Κελσίου

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: