16.9 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Με «Στόχο» πάντα σε εγρήγορση για τα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Με «Στόχο» πάντα σε εγρήγορση για τα παιδιά μας

-

Ο Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος, με πάνω από 33 χρόνια παρουσίας, έχει εφαρμόσει διάφορα προγράμματα ανάμεσά τους και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης ΣΤΟΧΟΣ. Αυτό το πρόγραμμα εστιάζει τις προσπάθειές του στην υποστήριξη ενηλίκων χρόνιων χρηστών, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες και προγράμματα μείωσης βλάβης.

Περίπου 600.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω της χρήσης απιοειδών, ουσιών που προέρχονται από το όπιο, με την ηρωίνη να είναι η κύρια αιτία θανάτου. Σε παγκόσμια κλίμακα, περίπου 300 εκατομμύρια άτομα δήλωσαν πριν λίγα χρόνια τουλάχιστον για μια φορά το χρόνο χρήση κάνουν χρήση παράνομης ναρκωτικής ουσίας.

Η σημερινή ημέρα και κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, μια μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για το παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών και την προώθηση δράσεων για την καταπολέμηση της κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Αυτή η μέρα μας υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας των παιδιών μας από τους κινδύνους του εθισμού και της κατάχρησης ουσιών.

Από πρόσφατη συνάντηση του τέως Δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου, Ηρακλή Μαυρομμάτη, το ποσό των €2.184,47 ως εισφορά από τη θεατρική παράσταση “Meatball”. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.

Το 1989 όταν μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας, βλέποντας τον κίνδυνο των ουσιοεξαρτήσεων να πλησιάζει στην Κύπρο, ίδρυσε τον Αποναρκωτικό Σύνδεσμο Λευκωσίας. Τότε, πολλοί αμφισβήτησαν το λόγο ίδρυσης του συνδέσμου. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, τα περιστατικά αυξάνονταν ραγδαίως με αποτέλεσμα όλοι να γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ή και θανατηφόρων περιστατικών από τη χρήση ουσιών.

Ο Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος, μέσα στα 33 χρόνια παρουσίας του, λειτούργησε διάφορα προγράμματα. Στην πορεία, μετονομάστηκε σε Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο. Από το 2013, λειτουργεί σε συνεργασία με τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες το πρωτοποριακό πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ», που εστιάζει τις δράσεις του σε ενήλικες χρόνιους χρήστες.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν το μοναδικό πρόγραμμα που λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας υπηρεσίες και φαγητό, το οποίο μας πρόσφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν οι Zorbas Bakeries, καθώς και η εταιρεία Foody που αναλαμβάνει καθημερινά τη δωρεάν μεταφορά των φαγητών.

Το Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ» κατά την διάρκεια της πανδημίας προσέφερε παροχή κουτιών με σύνεργα για ατομική χρήση, παροχή μασκών, παροχή ξηράς τροφής, διασύνδεση χρηστών με συμπτώματα του ιού με τις κατάλληλες υπηρεσίες και πληροφόρηση και υποστήριξη μέσω της Ανοικτής Γραμμής 1402.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: