25.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΗΣ: Η καμπάνια που προβάλλεται από τα social media με...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΗΣ: Η καμπάνια που προβάλλεται από τα social media με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού (Βίντεο)

-

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, ο Alpha προβάλλει στον αέρα του ειδικά spots αφιερωμένα στην ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αποτελεί βασικό γνώμονα και ζητούμενο της σύγχρονης τηλεόρασης.

H καμπάνια θα τρέξει από σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου, και για τις επόμενες ημέρες και μέσα από τα social media του Alpha, Facebook, Instagram και Twitter. Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ισότιμη συμμετοχή όλων σε κάθε έκφανση της ζωής και με την πεποίθηση ότι έμφαση πρέπει να δίδεται στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ, η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας επιλέξιμων υποτίτλων, έρχεται να προστεθεί στις πολυετείς πρωτοβουλίες του Alpha, για την διασφάλιση της προσβασιμότητας του προγράμματος του σε ΑΜΕΑ από τον Ιανουάριο του 2014.

Στο βίντεο συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί της πετυχημένης σειράς «Σασμός» όπως ο Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Πρωτόπαπα, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, όπου ερμηνεύουν μικρά κείμενα από την σειρά με την χρήση της νοηματικής γλώσσας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής ( World Hearing Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την υγιεινή του αυτιού, που έχει καθοριστικές συνέπειες στην ακοή του ανθρώπου. Η ημερομηνία επελέγη, επειδή το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου.

Η απώλεια της ακοής είναι μία από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί. Οι σημαντικότερες αιτίες είναι:

Χρόνιες μολύνσεις του αυτιού.

Ερυθρά, Ιλαρά, Μηνιγγίτιδα, Παρωτίτιδα.

Θόρυβος.

Δραστικές φαρμακευτικές ουσίες, όπως η στρεπτομυκίνη και η γενταμικίνη.

Γεροντική ηλικία.

Ελλιποβαρές νεογνό (κάτω από 2,5 κιλά), νεογνικός ίκτερος και έλλειψη οξυγόνου του νεογνού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα προβλήματα ακοής μπορούν να αντιμετωπισθούν επαρκώς με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η ανοσοποίηση, η βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και οι ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας. «Η απώλεια ακοής είναι σε άνοδο στην Ελλάδα, ακούστε το μέλλον και προετοιμαστείτε γι αυτό!» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: