28.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΕΚΡΟ ΒΡΕΦΟΣ: Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το περιστατικό με το παραμελημένο βρέφος

ΝΕΚΡΟ ΒΡΕΦΟΣ: Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το περιστατικό με το παραμελημένο βρέφος

-

Η υπόθεση του τρίμηνου βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με εκδορές και σημάδια σοβαρής παραμέλησης και υποσιτισμού εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις δυνατότητες του συστήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της επικαιρότητας, η γέννηση του παιδιού δεν είχε δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές, γεγονός που μπορεί να σημαίνει είτε ότι οι γονείς δεν είχαν τακτοποιήσει νομικά την ύπαρξη του παιδιού τους είτε ότι προσπάθησαν να το κρατήσουν μακριά από τις κρατικές υπηρεσίες.Όμως, όπως λέχθηκε η μητέρα δεν ζούσε παράνομα στο νησί μας λόγω του ότι λίγες ώρες πριν μεταφερθεί το βρέφος στο νοσοκομείο ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη.

Όπως είναι γνωστό, το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε σοβαρή παραμέληση και υποσιτισμός. Εντούτοις, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα. Ο πατέρας του παιδιού έχει συλληφθεί και του έχει επιβληθεί διάταγμα οκταήμερης κράτησης, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Κύπρο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εστιάζει σε ερωτήματα όπως: Πώς δεν είχε δηλωθεί η γέννηση του παιδιού; Υπήρξε αμέλεια από τους γονείς ή κάποιο πρόβλημα με τις διαδικασίες καταγραφής;Εάν το παιδί γεννήθηκε στην Κύπρο, πού και υπό ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο τοκετός; Υπήρξε ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού; Το ζευγάρι ζούσε σε μια τρώγλη με άλλους αλλοδαπούς, τα οποία δεν ανέφεραν τίποτε για την κατάσταση του παιδιού στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάθε πόσο ελέγχονται οι αλλοδαποί που διαμένουν στην Κύπρο; Ξέρει τελικά κάποιος πόσοι ακόμη ζούνε σε τρώγλες μαζί με τα παιδιά τους και τι ανάγκες έχουν;

Υπήρξε δυνατότητα για παρακολούθηση της κατάστασης του παιδιού από άλλους επαγγελματίες ή αρμόδιες αρχές; Πώς το ζευγάρι εισήλθε στο νησί μας; Η έλλειψη ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών για την κατάσταση του παιδιού καταδεικνύει πιθανές αδυναμίες στο σύστημα που θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει την οικογένεια νωρίτερα.

Σε αυτή την περίπτωση, ανακύπτει η ανάγκη για βελτίωση των διαδικασιών καταγραφής και παρακολούθησης ευάλωτων οικογενειών, καθώς και για ενίσχυση της υποστήριξης από τις αρμόδιες αρχές. Η διερεύνηση συνεχίζεται με στόχο την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτή την τραγική απώλεια, ενώ η υπόθεση επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη για αποτελεσματικότερη παρέμβαση και υποστήριξη των ευάλωτων οικογενειών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος...