fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΧΕΣΕΙΣΝΑΤΑΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο συμβολισμός του Χείρωνα στην Αστρολογία

ΝΑΤΑΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο συμβολισμός του Χείρωνα στην Αστρολογία

-

Η αστρολόγος Νατάσα Ιωάννου μας περιγράφει τη σημασία του Κενταύρου Χείρωνα στον αστρολογικό χάρτη και πώς μας επηρεάζει σε κάθε ζώδιο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική μορφή της ελληνικής μυθολογίας αλλά εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του σε ένα ωροσκόπιο, αναφέρομαι στο κένταυρο Χείρωνα. Γιός του Κρόνου, ο Χείρωνας ήταν ένας ξεχωριστός κένταυρος. Ήταν δάσκαλος πολεμικών τεχνών, είχε σχέση με τη θεραπεία χρησιμοποιώντας διάφορα βότανα, ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία,είχε σχέση με τις φυσικές επιστήμες,  ήταν δάσκαλος πολλών ηρώων της εποχής και δίδασκε επίσης αστρολογία.  Παρόλα τα χαρίσματα του, ο Κένταυρος Χείρωνας είχε βιώσει την απόρριψη από τη μητέρα του με το που γεννήθηκε λόγο της ‘ τερατόμορφης ‘ εμφάνισης του, μίσος άνθρωπος μίσος άλογο.


Κάποια στιγμή ο Χείρωνας τραυματίστηκε από το μολυσμένο βέλος του Ηρακλή. Αν και αθάνατος ο Χείρωνας υπέφερε, έτσι ζήτησε να πάρει τη θέση του ο Προμηθέας και με αυτόν τον τρόπο ο Χείρωνας θυσιάστηκε για να απελευθερωθεί από τη πληγή του.


Ο πλανήτης Χείρωνας ανακαλύφθηκε το 1977. Βρίσκεται ανάμεσα στην τροχιά του Κρόνου και του Ουρανού. Γι’αυτό θεωρείται ότι λειτουργεί και σαν ένα είδος γέφυρας ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο.Για αρκετά χρόνια οι αστρονόμοι διαφωνούσαν αν ήταν πλανήτης, κομήτης ή κάποιο άλλο πλανητικό σώμα. Όπως ακριβώς και στη μυθολογία ο Χείρωνας δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε άλογο. Ο Χείρωνας όπως αναφέραμε είχε να κάνει και με τις διάφορες θεραπείες, έτσι βλέπουμε ότι κοντά στην ανακάλυψη του πλανήτη οι εναλλακτικές θεραπείες είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και να περνούν τα πάνω τους.


Αστρολογικά ο Χείρωνας συμβολίζει ένα βαθύ τραύμα ή πληγή μας. Πολλές φορές αυτή η πληγή προέρχεται από την παιδική μας ηλικία. Σε ένα ωροσκόπιο από έχουμε το Χείρωνα δηλώνει αυτή τη πληγή, από την άλλη όμως δηλώνει και τη θεραπεία της. Είναι ένα σημείο στον αστρολογικό μας χάρτη που ίσως νιώσαμε απόρριψη,όπως ένιωσε ο Χείρωνας από τη μητέρα του. Είναι επίσης ένα σημείο που μπορεί να δείξει κάποια φυσική ουλή στο σώμα μας, ή πολλές φορές δηλώνει το τομέα που πιθανόν να νιώθουμε ελλιπείς.


Η Γλύφα του Χείρωνα  αν το παρατηρήσει κανείς θα μπορούσε να πει ότι είναι ένα κλειδί ή ένα αναπηρικό καροτσάκι, γι’ αυτό σχετίζεται επίσης και με διάφορες αναπηρίες. Όπου έχουμε το Χείρωνα στο χάρτη μας μπορούμε επίσης να δούμε που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι κάποιου είδους θεραπείας.


Αυτός ο Κένταυρος μπορεί να ξεκλειδώσει πολλά χαρακτηριστικά στο προσωπικό μας χάρτη και να καταλάβουμε που θα πρέπει να δουλέψουμε για να καταφέρουμε να ‘ θεραπεύσουμε ‘ κατά κάποιο τρόπο τη μόνιμη πληγή μας.

Ο Χείρωνας στα ζώδια

Χείρωνας στο Κριό

Πιθανόν το άτομο να έχει έλλειψη αυθορμητισμού και ενθουσιασμού. Στο Κριό το προβλήματα είναι πολλές φορές ότι το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει το εγώ του.


Χείρωνας στο Ταύρο

Το άτομο με Χείρωνα στο Ταύρο θα μπορούσε να νιώθει συνεχώς ανασφάλεια υλική και συναισθηματική. Θα μπορούσε να δείξει ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Χείρωνας στο Δίδυμο

Εδώ το τραύμα θα μπορούσε να αφορά το θέμα της επικοινωνίας. Πιθανόν το άτομο να νιώθει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει και ότι οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν.


Χείρωνας στο Καρκίνο


Στο Καρκίνο μπορεί να βγάλει μια ανασφάλεια στο οικογενειακό περιβάλλον. Ίσως να νιώθει μοναξιά ή να νιώθει απόρριψη από τους γονείς του.

Χείρωνας στο Λέοντα

Το τραύμα εδώ έχει να κάνει με τα δημιουργικά ταλέντα του ατόμου. Ίσως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα ταλέντα και τις ιδέες του όπως ήθελε και πιθανόν το άτομο να χάνει τη παιδικότητα του σε κάποιο βαθμό.

Χείρωνας στη Παρθένο


Εδώ ο Χείρωνας θα μπορούσε να εστίασει σε θέματα υγείας. Θα μπορούσε όμως το άτομο να μην αναγνωρίζεται για τη προσφορά και τις υπηρεσίες του. Το άτομο πιθανόν να βίωσε έντονη κριτική κατά τη παιδική ηλικία.


Χείρωνας στο Ζυγό

Το άτομο εδώ νιώθει καλά όταν έρχεται σε επαφή με άλλους. Το τραύμα θα μπορούσε να αφορά τις σχέσεις και το άτομο να νιώθει ότι οι σχέσεις του δεν αξίζουν οπότε να νιώθει μοναξιά. Ίσως αυτό κάνει το άτομο να αποφεύγει σχέσεις και συνεργασίες για να μην πληγωθεί.


Χείρωνας στο Σκορπιό


Σε αυτό το ζώδιο το άτομο θα μπορούσε να έχει φοβίες με το θέμα του θανάτου ή με καταστάσεις που τελειώνουν. Φέρνει ανασφάλεια και αίσθηση ότι δεν έχει τον έλεγχο και αυτό δημιουργεί περισσότερες φοβίες στο άτομο.


Χείρωνας στο Τοξότη

Το πρόβλημα εδώ θα μπορούσε να κάνει το άτομο να νιώθει ότι δεν μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του. Ίσως υπάρχει πάντα η επιθυμία να ταξιδεύει ενώ από την άλλη είναι πιθανόν να ψάχνει συνεχώς το νόημα της ζωής.


Χείρωνας στον Αιγόκερω


Ο Χείρωνας εδώ κάνει το άτομο να νιώθει πώς ίσως δεν έχει την αναγνώριση που θέλει και δεν μπορεί να βγάλει προς τα έξω την εικόνα που επιθυμεί. Ίσως βιώσει καταστάσεις με πολλοί περιορισμένους κανόνες και καταπίεση.


Χείρωνας στον Υδροχόο

Το άτομο εδώ ίσως νιώθει ότι δεν κολλάει με το περιβάλλον του. Ίσως έχει βίωσε απογοήτευση από το φιλικό περιβάλλον ή θα μπορούσε να νιώθει εγκλωβισμένο χωρίς να μπορεί να επαναστατήσει.


Χείρωνας στους Ιχθύες

Σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να δείξει ένα άτομο που προσφέρει συνεχώς στους άλλους. Πιθανόν να έπεσε θύμα εκμετάλλευσης ή να νιώθει εγκατάλειψη από τους άλλους χωρίς λόγο.

Για περισσότερες προβλέψεις στο https://natsona.wixsite.com/natasaioannou

Την Νατάσα Ιωάννου την βρίσκεται στο Facebook Natasa Ioannou ή στο τηλέφωνο 99944307

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...